Hebban vandaag

Community /

De mooiste boeken van hoofdredacteur Sander Verheijen

door Hebban Crew 1 reactie
We kenden hem al als thrillerexpert en hoofdredacteur van Hebban.nl, maar sinds dit jaar mag Sander Verheijen zichzelf ook thrillerauteur noemen: na zijn non-fictiedebuut 'Ik kan er net niet bij' schreef hij onder het pseudoniem Jens Vern zijn eerste thriller: 'De macht van K.' Vandaag een selectie van zijn mooiste boeken aller tijden.

Mijn nummer 1

'Dit gekke boek op nummer één heeft een verhaal. Cast of Shadows van Kevin Guilfoile was namelijk het eerste boek dat ik 'ontdekte' als thrillerredacteur bij Unieboek. Het boek met de metallic rode cover lag al op mijn bureau te shinen op de eerste dag dat ik mijn kantoor binnenkwam. Ik las het niet veel later, was verbijsterd over het feit dat niemand in Nederland de rechten had gekocht en mocht een bod uitbrengen. Een jaar later verscheen het als Des duivels en het flopte (want volgens de afdeling verkoop 'te moeilijk'). Zes jaar later probeerde de gloednieuwe uitgeverij Marmer het - op mijn advies - ook, maar toen onder de titel Moordenaar zonder gezicht. De terechte tweede kans voor dit boek. Ik durf het niet te herlezen, maar de herinnering aan dit boek is zo sterk dat het niet eens hoeft. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan het einde denk.'

Naar mijn top 25 met mooiste boeken

Naar de volledige top 25

Ik koop lokaal

Hoewel ik om praktische redenen verliefd ben geworden op mijn ereader en de meeste boeken tegenwoordig vooral digitaal lees, kopen we onze papieren boeken zonder uitzondering bij de lokale boekhandel. Voor de boeken voor de heb, maar ook voor de boeken voor onze kinderen én de cadeaus voor vrienden en familie, bezoeken we maandelijks toch wel een paar keer de sfeervolle boekhandel Grimbergen Boeken in Lisse, met passie en enthousiasme gerund door Pauline Goedemans.

Heel leuk vind ik het dat Pauline vorig jaar meedeed als jurylid voor de Hebban Debuutprijs, al meelas met verschillende afleveringen van Hot or Not en dat ze zich onlangs ook heeft aangesloten bij ons boekverkoperspanel.

#ikleesthuis #ikkooplokaal


Maak je eigen top 25 met mooiste boeken aller tijden aan

Maak nu je eigen top 25 met mooiste boeken aan of werk hem bij voor de Hebban 1000. Alle top 25's die zijn ingevuld of bijgewerkt vóór 23 mei a.s. tellen mee voor de Hebban 1000 van 2020.

Direct beginnenOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De mooiste boeken van hoofdredacteur Sander Verheijen

 

Gerelateerd

Over

Sander Verheijen

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van Hebban.nl...