Hebban vandaag

Community /

De mooiste boeken van politicus en schrijver Boris Dittrich

door Hebban Crew 1 reactie
Boris Dittrich is Eerste Kamerlid, schrijver en indiener van de Wet op de Vaste Boekenprijs die in 2020 15 jaar bestaat en het boekenvak ondersteunt. In mei komt zijn nieuwe roman uit: Terug naar Tarvod. Het is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een kibboets in Israel in 1977 en veertig jaar later in Amsterdam en Tel Aviv, waarbij ontrafeld wordt hoe de hoofdpersoon in Amsterdam is doodgegaan.

Mijn nummer 1

'Multatuli was een klokkenluider in zijn tijd, kwam op voor de lokale bevolking in Indonesie en kaartte onrecht aan door de Nederlandse en lokale overheerser begaan. Prachtige beschrijvingen en stijl, met ook een mooi kort verhaal in het grotere verhaal. Het inspireert mij om me uit te spreken tegen onrechtvaardigheid en heeft er mede toe bijgradragen dat ik rechten ben gaan studeren en daarna advocaat en vervolgens rechter werd. De Max Havelaar is tijdloos. Ik herlees het elke paar jaar en ontdenk steeds nieuwe dingen. Weergaloos.'

Naar mijn top 25 met mooiste boeken

Naar de volledige top 25

Ik koop lokaal

Boekhandel Scheltema in Amsterdam op het Rokin. Dit is echt een boekenpaleis zoals er nog maar weinig zijn in Nederland. Scheltema heeft een uitgebreide selectie van boeken in allerlei genres. Je kunt echt dwalen over de verschillende etages in het pand. Opvallend is dat het personeel aardig en kundig is. Je voelt je als boekkoper door hen serieus genomen. Er is een koffieshop waar je goed kunt afspreken met anderen te midden van de boeken.

#ikleesthuis #ikkooplokaal

Auteursfoto: Ed van Rijswijk


Maak je eigen top 25 met mooiste boeken aller tijden aan

Maak nu je eigen top 25 met mooiste boeken aan of werk hem bij voor de Hebban 1000. Alle top 25's die zijn ingevuld of bijgewerkt vóór 23 mei a.s. tellen mee voor de Hebban 1000 van 2020.

Direct beginnenOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De mooiste boeken van politicus en schrijver Boris Dittrich

 

Gerelateerd

Over

Boris Dittrich

Boris Dittrich

Boris Dittrich (1955) is een Nederlandse mensenrechtenactivist, ex-politicu...


Gesponsorde boeken