Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De negentien van april 2017

door Hebban Crew 2 reacties
Er verschijnen maandelijks zoveel mooie nieuwe boeken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt de redactie van Hebban je een handje. Aan het eind van elke maand selecteren we negentien nieuw te verschijnen boeken die je écht niet mag missen! Bekijk hier de selectie voor april 2017.

Ik wil bolletje

Stel je voor dat je een bolletje hebt, dat kan praten, waarvan je gaat houden. Hanna Bervoets maakt dit surrealistische idee realistisch in haar nieuwe roman Fuzzie . Op een ochtend in april ontvangt Maisie een kartonnen doosje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. 'Hé jij, ben je daar eindelijk?', zegt het. Ook op andere plekken in de stad verschijnen steeds meer mensen met bolletjes. Allemaal laten ze zich door hun bolletje leiden. Ze luisteren naar wat het zegt en doen wat het vraagt. Ze houden zelfs van het bolletje want het bolletje kent hen, begrijpt hen - misschien wel als enige. Of lijkt dat alleen maar zo? En waar komt het bolletje eigenlijk vandaan? Wie wil er nou niet zo'n zacht en pluizig bolletje?

Nieuw Duits talent

Nog maar net de dertig gepasseerd mag de Duitse Benedict Wells zich al Winnaar van de European Union Prize for Literature noemen. Zijn roman Vom ende der einsamkeit is een enorme bestseller in Duitsland: het boek staat al 52 weken in de top 30 van Der Spiegel en ging al 200.000 keer over de toonbank. Vierentwintig landen kochten de vertaalrechten, waaronder Nederland, waar de roman deze maand verschijnt. Het einde van de eenzaamheid gaat over Jules, zijn zus Liz en zijn broer Marty. De drie zijn totaal verschillend, maar alledrie zijn ze getekend door het tragische ongeluk waarbij ze hun ouders verloren. Jules, Liz en Marty vervreemden van elkaar en verliezen elkaar uit het oog. Vooral Jules trekt zich steeds meer terug in zijn eigen wereld. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten. Als hij en Alva volwassen zijn lopen ze elkaar weer tegen het lijf. Even lijkt het of ze de verloren jaren kunnen goedmaken, maar het verleden haalt hen in.

Schijn bedriegt

Feelgoodliefhebbers wachten met smart op de nieuwe roman van de Australische Liane Moriarty. Met haar romans Het geheim van mijn man en Grote kleine leugens bestormde ze The New York Times-bestsellerlijst, en ook in Nederland werden al 120.000 exemplaren van haar boeken verkocht. Ook in haar nieuwe roman Bijna echt gebeurd staat een ogenschijnlijk gelukkig gezin centraal. Sam en Clementine leiden samen met hun twee dochters een druk, maar mooi leven. Als hun vrienden Erika en Oliver hen onverwachts uitnodigen voor een barbecue samen met de buren, gaan ze graag op het aanbod in. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Begin en vervolg

April brengt nieuw thrillertalent uit binnen- en buitenland. De Britse debutant Ali Land putte inspiratie uit haar werk met kinderen en tieners die last ondervinden van ernstig psychische problemen. In Goed of slecht is de vijftienjarige Milly zwaar getraumatiseerd en wordt ze opgenomen in een pleeggezin. Het schuldgevoel wat betreft het verraad van haar moeder aan de politie, drukt als een zware last op haar schouders. Het pleeggezin blijkt niet de ideale partner en hun gedrag maakt bij Milly iets los dat ze niet eerder ervoer. Tenslotte is haar moeder een seriemoordenaar.

In Hoofdzaak van Mariska Overman wordt specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné opnieuw geconfronteerd met een heftige zaak. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?

Liefhebbers van thrillerreeksen mogen ook weer ruimte maken op hun boekenplanken. Auteursduo Nicci French publiceert het zevende deel met seriepersonage Frieda Klein, getiteld Zondagochtend breekt aan en ook Nathalie Pagie laat haar personages Tara Linders en Diego Martinez terugkeren in Casa Familia.

Je hart volgen

In 2016 won Jennifer Niven met haar YA-roman Waar het licht is tweemaal de Dioraphte Literatour Prijs: niet alleen de publieksprijs was voor de schrijfster, maar ook de prijs van de vakjury. In april verschijnt haar nieuwe roman Op mijn schouders, de vertaling van Holding up the universe. Net als in haar prijswinnende boek staan in dit verhaal twee personen met een bijzondere vriendschap centraal. Libby staat bekend als het dikste meisje van het land, Jack als de eeuwige lolbroek. Twee verschillende mensen, die zich - hoe beter ze elkaar leren kennen – steeds minder eenzaam voelen.

Ook Becky Albertalli, schrijfster van Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld (het ya-boek over de homosekuele Simon dat nu verfilmd wordt) komt met een nieuw verhaal. Met De voordelen van onbeantwoorde liefde schreef zij een spin-off, met nieuwe personages die net zulke echte problemen hebben. Het verhaal gaat over Molly die al heel veel crushes heeft gehad, maar er nooit wat mee durfde te doen. Volgens haar zus, die het ene na het andere vriendinnetje heeft, moet ze gewoon wat meer durven – maar Molly twijfelt. Moet ze zich anders voordoen dan ze is? Als Molly uiteindelijk wordt gekoppeld, maar tegelijk ook een nerdy maar lieve nieuwe collega krijgt, moet ze kiezen of ze het advies van anderen of haar eigen hart volgt.

Gevestigde namen maken jeugdig uitstapje

Jill Schirnhofer kennen we vooral van haar televisieprogramma Jill bij de AVROTROS en haar eigen kanaal op YouTube, waar ze creatieve tips en tricks geeft op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. In die categorie verschenen ook al eerder boeken van Jill, maar nu maakt ze in april ook haar fictiedebuut. So boho is het eerste deel in een serie voor meiden vanaf 10 jaar, waarin ook illustraties van Jill zijn opgenomen. Maar natuurlijk ontbreekt creativiteit in de verhalen zelf ook niet. Het stille meisje Elvy moet van haar ouders meer onder de mensen komen, en dus brengt ze haar zomer door bij haar zus Joy op Ibiza. Elvy's tekentalent komt goed van pas op het eiland als zij samen met buurmeisje Kate een kledinglabel begint.

De naam Erik Jan Harmens stond nooit eerder op het omslag van een jeugdboek. Daar komt deze maand verandering in, want dan verschijnt het eerste kinderboek van de schrijver en dichter. In Hans is kwijt, met illustraties van Elise van Iterson, is het gelijknamige hoofdpersonage acht jaar oud. En ontevreden, vooral over zijn ouders. 's Avonds in bed besluit Hans een afscheidsbriefje te schrijven en zich voorgoed te verstoppen. Maar dan hoort hij hoe zijn ouders en zus over hem praten terwijl ze naar hem zoeken en dat zorgt dat zijn ontevredenheid plaats maakt voor schaamte. En dan doemt een groot dilemma op, want hoe moet hij nu weer tevoorschijn komen?

Liefde voor muziek en chocola

Wie kent de onweerstaanbaar lekkere repen van Tony Chocolonely niet? In zijn boek Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely doet Jeroen Siebelink verslag van een ongekend ondernemingsproject: over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig. Een waargebeurd verhaal dat leest als een spannend jongensboek.  

Min Kym
is een wonderkind en op jonge leeftijd lonkt de wereld van roem en succes al. Als ze 21 jaar is, vindt Min haar viool, waarmee ze onlosmakelijk verbonden raakt. Dan wordt haar viool gestolen en voelt het voor Min alsof een deel van haar identiteit is weggenomen. In het boek Verloren wordt het verhaal van een diepe liefde voor muziek op hartverscheurende wijze verteld.

Genoeg titels voor op je NTL-lijst! Meer ontdekken?

Klik hier voor de negentien van april 2017Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De negentien van april 2017

 

Overig

De negentien van april 2017

op 28 maart 2017 door Hebban Crew 19 boeken 1 volger 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken