Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De verwachte thrillers van voorjaar 2024

door Hebban Crew 53 reacties
De Verwachtlijst van Hebban biedt volop inspiratie om meer en leuker te lezen. Al die nieuw te verschijnen boeken die je om de oren vliegen kunnen je echter ook teveel worden: hoe weet je welke je écht niet mag missen? De Hebban Crew dook in de voorjaarsbrochures van 2024 en licht de mooiste pareltjes voor je uit. Elke maand één, plus vier bonustips.


Februari

Einde verhaal

A.J. Finn, vertaald door Eefje Bosch en Mechteld Jansen

Zes jaar na de publicatie van zijn succesvolle, verfilmde debuutthriller De vrouw in het raam komt voormalig uitgever, redacteur en recensent A.J. Finn met een nieuwe thriller. Einde verhaal zal naar eigen zeggen een 'moderne hommage aan Agatha Christie met een knipoog naar de film Knives Out' worden.

De beroemdste schrijver van de VS, Sebastian Trapp, is ongeneeslijk ziek. Hij wil dat thrillerliefhebber Nicky Hunter zijn biografie schrijft en nodigt haar uit om tijdelijk bij hem te komen wonen. Twintig jaar eerder verdwenen Trapps vrouw en tienerzoon spoorloos. Sinds die dag heeft Trapp geen enkel boek meer geschreven. Waarom wil hij nu opeens praten over zijn verleden?

Einde verhaal verschijnt op 27 februari bij uitgeverij Cargo

Ook niet te missen

(509)
Wanneer voormalig spion Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen.
(39)
Jane Austen ontdekt tijdens een galafeest het dode lichaam van een vrouw. Haar broer wordt beschuldigd van deze moord.
(21)
Op een novembermiddag hoort Maggie Nelson dat de zaak rondom de onopgeloste moord op haar tante Jane wordt heropend.
(326)
Boekverkoper Cassie Andrews leidt een zorgeloos leven totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel


Maart

Alle zondaars zullen bloeden

S.A. Cosby, vertaald door Henk Moerdijk

Zijn vorige thriller, Vlijmscherpe tranen, werd verkozen tot VN Thriller van het Jaar met de woorden 'Heftig actiegeweld meets progressieve denkbeelden'. In Cosby's nieuwste thriller, Alle zondaars zullen bloeden, zijn wederom thema's als racisme en discriminatie te bespeuren.

Als Titus Crown, de eerste zwarte sheriff van Charon County, een jaar in functie is, wordt een onderwijzeres vermoord. De dader, een zwarte oud-leerling, wordt ter plekke doodgeschoten door de hulpsheriffs voor Titus kan ingrijpen. Die etterende geheimen liggen nu open en bloot, klaar om het dorp uit elkaar te scheuren.

Alle zondaars zullen bloeden verschijnt op 26 maart bij uitgeverij The House of Books

Ook niet te missen

(2266)
Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.
(213)
Rechercheurs Griessel en Cupido bevinden zich in een race tegen de klok om een catastrofe te voorkomen op de trouwdag van Griessel.
(91)
Giacomo Fratello heeft in het Vaticaan een papyrus ontdekt waaruit zou blijken dat het leven van Jezus radicaal anders verliep dan tot nu toe bekend is.
(168)
Deze keer komt De Regel van Drie achter mij aan, het is niet te voorkomen. En het ergste van alles? Als je dit leest, ben jij de volgende.


April

De mystery guest

Nita Prose, vertaald door Els van Son

Na haar warm ontvangen debuut Het kamermeisje, komt uitgever en auteur Nita Prose nu met het tweede deel in de reeks 'Molly the Maid mysteries'. De eenzame jonge vrouw uit het eerste boek is inmiddels hoofd Huishouding in het hotel waar ze werkt. Ze lijkt alles aardig voor elkaar te hebben, maar dan komt haar wereld op zijn kop te staan.

Een beroemde schrijver van detectives valt dood neer in het hotel. Als rechercheur Stark, Molly’s oude vijand, op de zaak gezet wordt, blijkt al snel dat er een luchtje aan zit. Geruchten te over, maar Molly blijkt de enige die de sleutel tot het mysterie heeft. Dat betekent echter dat er in haar verleden gegraven zal worden, want Molly kende het slachtoffer, en hij haar …

De mystery guest verschijnt op 12 april bij uitgeverij Ambo|Anthos

Ook niet te missen

(718)
Nancy is ervan overtuigd dat haar nieuwe huis geheimen herbergt. De andere bewoners en de politie weigeren dat te erkennen.
(0)
Terwijl detective V.I. een verdwenen tiener probeert te vinden, ontdekt ze een consortium van machthebbers en gangsters uit Chicago.
(31)
Freya en haar tante Carole zoeken antwoorden nadat een antiquair onder mysterieuze omstandigheden is overleden.
(159)
Nederlandse vakantiegangers vinden aan de kust de skeletresten en een reddingsvest van een drenkeling van eenentwintig jaar geleden.


Mei

De nomade

Anya Niewierra

Fans van publiekslieveling Anya Niewierra hebben even op deze nieuwe thriller moeten wachten, maar in mei, drie jaar na het verschijnen van haar vorige thriller De Camino, is het dan eindelijk zo ver. Met De nomade wordt 'een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden' beloofd.

Reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Ze heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en stuit op een huiveringwekkend geheim.

De nomade verschijnt op 28 mei bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Ook niet te missen

(1)
Vier volslagen vreemden raken door het noodlot met elkaar verbonden. De vraag is: wie komt er ongeschonden uit het doolhof?
(209)
De enige overlevende van een afschuwelijk familiedrama was de zeventienjarige Lenora Hope. Zelf heeft ze altijd ontkend schuldig te zijn.
(73)
Het wordt tijd dat Georgs kleinzoon Filip zijn miljardenimperium overneemt. Filip verdwijnt echter spoorloos tijdens een klimtocht in de Alpen.
(108)
Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Nog meer thrillers

In de Verwachte boeken-lijst vind je alles dat de komende dagen, weken en zelfs maanden gaat verschijnen. Je kunt filteren op genre, zoals thrillers, zodat je in één oogopslag kunt zien wat jij graag wilt lezen.

Meer verwachte thrillersOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De verwachte thrillers van voorjaar 2024