Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Interview /

De Vijf Favorieten van... Jonathan Karpathios

De Vijf favorieten van Jonathan Karpathios is het twaalfde deel uit een serie mini-interviews op Hebban Culinair. Bekende koks en culinaire schrijvers vertellen over hun vijf favorieten in de keuken.

Chefkok Jonathan Karpathios is sinds 2007 trotse eigenaar van restaurant Vork en Mes, gevestigd in een bijzonder pand ontworpen door Asymptote Architects uit New York. Daarnaast teelt hij in zijn kwekerij Eerlijke Oogst meer dan 200 bijzondere gewassen op ruim 2500 m2. Met zijn restaurant en zijn boeken wil Jonathan iedereen laten zien hoe lekker groenten zijn en ons leren beter om te gaan met de aarde. Zijn motto: koop lokaal, eet minder vlees en vis, en meer groenten.


Favoriete kookboek 

Vegetables
van Charlie Trotter Trotter gebruikt veel rauwe ingrediënten. Hij bracht een nieuwe stijl van koken en veel diversiteit van groenten tot ultieme gerechten. Ooit wilde ik bij hem werken, maar dat is helaas niet gelukt. Ik kreeg eerder contact met de restaurants in Londen dan met Trotter in Californië. Ik heb dit boek  gekocht in 1997 een jaar na publicatie in de kookboekenwinkel van Jonah Freud die toen nog in de Runstraat zat. Het boek is nooit in Nederlands vertaald, maar is een must read voor de groente liefhebber als deze nog te koop is.   

Blog

Foodlog.nl
, de plek waar kritische consumenten en iedereen die met voeding te maken heeft elkaar ontmoeten. Dick Veerman stelt op zijn blog scherpzinnig actuele onderwerpen aan de kaak, brengt publiek een debat op gang en zorgt daarmee voor bewustwording.  

Favoriete ingrediënt

Biet, het hele jaar door te verkrijgen en je kunt er zoveel mee. Rauw over de mandoline, van dunnen plakjes een ravioli maken, roken in de oven. Of verwerken tot bieterbal, mijn favoriete snack die binnenkort op de markt komt (bieterbal.com)  

Gast aan tafel

Mijn vrouw, we kunnen samen lachen en samen huilen. Omdat we samen een druk gezin hebben en daarnaast zoveel ondernemen en doen, raken we nooit uitgepraat.  

Favoriete Maaltijd

Iets wat met aandacht en liefde bereid is, het verschil proef je. Het is dus niet één gerecht in het bijzonder. Dat betekent: de okra’s van mijn tante in Griekenland, de slakken van de Griekse buurvrouw, het stoofvlees van mijn schoonmoeder of de lamsnek van mijn moeder.  



Over de auteur

Caroline Soesbergen

26 volgers
78 boeken
5 favoriet


Reacties op: De Vijf Favorieten van... Jonathan Karpathios

 

Gerelateerd

Over

Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios is eigenaar van het restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, ...