Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Deze boekverfilmingen kijk je in november

door Hebban Crew 18 reacties
Heb jij het boek met veel plezier gelezen en kijk je reikhalzend uit naar de verfilming, of ontdekte je net pas dat die ene serie waarover iedereen het heeft eigenlijk gebaseerd is op een boek? Hebban tipt een aantal niet te missen boekverfilmingen die je nu kunt kijken én we blikken vooruit naar de toekomst.

Nu te kijken series

All the Light We Cannot See op Netflix
4 afleveringen

Anthony Doerr won in 2015 de Pulitzer Prijs met Als je het licht niet kunt zien. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt Marie-Laure, een blind meisje dat met haar vader in Frankrijk woont, en Werner Pfennig die met zijn jongere zusje in Duitsland woont. Wanneer Werner plotseling een radio vindt, worden de levens van Marie-Laure en Werner met elkaar verweven en moeten ze samen nazi-Duitsland zien te overleven.

Wilderness op Prime Video
6 afleveringen

Nadat ze ontdekt dat haar man een geheime affaire heeft, neemt Liv hem mee op een roadtrip door de Amerikaanse wildernis. Er zijn ontelbare manieren om te sterven in de ongerepte natuur en Liv zal haar huwelijk – en haar man – op de proef stellen. Want als haar huwelijk het niet overleeft, dan haar man ook niet. Wilderness is gebaseerd op het gelijknamige, maar nog niet vertaalde boek van B.E. Jones.

Fellow Travelers op Showtime
8 afleveringen

Wanneer twee politici elkaar ontmoeten, ontwikkelt hun relatie zich al snel tot een romantische affaire en moeten ze een dubbelleven leiden om hun professionele en privélevens gescheiden te houden. Maar de tijd waarin ze leven is turbulent en als ze niet voorzichtig zijn, ligt verraad misschien wel dichter op de loer dan ze denken. Fellow Travelers is gebaseerd op het gelijknamige, nog niet vertaalde boek van Thomas Mallon.

The Buccaneers op Apple TV+
8 afleveringen

Edith Whartons onvoltooide manuscript The Buccaneers werd eerder al bewerkt voor televisie, maar is dit najaar opnieuw uitgekomen als tv-serie. Het verhaal volgt een groep Amerikaanse vrouwen die de hogere kringen van de Londense samenleving binnenkomt, wat zorgt voor een cultuurbotsing. Vanaf 8 november is de serie te streamen op Apple TV+. Het boek is niet naar het Nederlands vertaald.

Bekijk nu het nieuwe seizoen

Nu te kijken films

Pain Hustlers op Netflix

Emily Blunt en Chris Evans vertolken de hoofdrollen in dit misdaaddrama, gebaseerd op het nog niet vertaalde non-fictieboek Pain Hustlers van Evan Hughes. Pain Hustlers biedt de kijker een kijkje achter de schermen van een farmaceutisch bedrijf dat fraude pleegde bij het ontwikkelen van een pijnstiller. Wanneer Liza Drake een baan krijgt aangeboden bij het bedrijf, bevindt ze zich te midden van een criminele samenzwering.

After Everything in een bioscoop bij jou in de buurt

Na lang wachten is het vijfde en laatste deel van de 'After'-serie eindelijk te zien in de bioscoop. Een jaar nadat Hardin succesvol auteur is geworden met zijn roman en nadat Tessa het met hem heeft uitgemaakt, reist hij naar Portugal in de hoop haar terug te winnen. Het slotdeel After Everything is niet gebaseerd op een roman van After-auteur Anna Todd, die vier delen en een prequel-novelle schreef in de boekenreeks.

Human Forever in een bioscoop bij jou in de buurt

Auteur Teun Toebes schreef een nationale bestseller met zijn boek VerpleegThuis. Na ervaren te hebben hoe het is om op de gesloten afdeling van de verpleegzorg te zitten, heeft hij besloten daar in te trekken. Hij is pas vierentwintig en kerngezond en juist daarom wordt er nu nog naar hem geluisterd. Teun gaat op zoek naar alle vragen en antwoorden om de verpleegzorg te verbeteren.

The Ballad of Songbirds and Snakes in een bioscoop bij jou in de buurt

In aanloop naar de tiende editie van de jaarlijkse Hongerspelen wordt Coriolanus Snow aangewezen als mentor van tribuut Lucy. Zorgen dat zijn tribuut de Hongerspelen wint, is de enige kans op roem en rijkdom voor Snows familie. De film is gebaseerd op De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins.

Het smelt in een bioscoop bij jou in de buurt

Jaren na de dramatische gebeurtenissen uit haar jeugd met haar twee beste vrienden Tim en Laurens, besluit Eva terug te keren naar haar geboortedorp. Ze is van plan om Tim en Laurens verantwoordelijkheid te laten dragen voor het drama van al die jaren geleden. Het smelt is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

Zomervacht in een bioscoop bij jou in de buurt

Tijdens een zomervakantie stelt zijn vader Brian verantwoordelijk voor de zorg van zijn jongere broertje, die tijdelijk thuis opgevangen wordt. Maar Brian is pas dertien jaar oud en Lucien is zwaar verstandelijk gehandicapt. Zomervacht is een bewerking van het gelijknamige boek van Jaap Robben.

Butcher's Crossing op Prime Video

William stopt met zijn studie om de wijde wereld in te trekken en komt al snel komt terecht in Butcher's Crossing, een klein dorp gelegen in Kansas. Wanneer hij besluit verder de wildernis in te trekken op jacht naar bizons, moet hij door weersomstandigheden de winter daar doorbrengen. Als hij terugkeert naar Butcher's Crossing, is niets meer hetzelfde. De film is een bewerking van John Williams gelijknamige boek.

Bekijk alvast de trailer

Leave the World Behind binnenkort op Netflix

Amanda en Clay brengen een weekend in een boerenhuisje door. Wanneer een ander koppel bij hen aanklopt met de bewering de eigenaren te zijn en het bericht dat er een stroomstoring is in de stad, moeten Amanda en Clay blindelings vertrouwen op het vreemde koppel. De film is gebaseerd op Laat de wereld achter van Rumaan Alam en zal vanaf 8 december te streamen zijn op Netflix.

Aangekondigd

Na het grote succes op onder andere BookTok en Bookstagram zijn de filmrechten van de bestseller In steen gebrand van Rebecca Yarros verkocht aan Amazon. Voor de bewerking, die op een nog onbekend moment op Prime Video te zien zal zijn, zal Yarros zelf de rol van uitvoerend producent vervullen.

De bewerking van de musical Wicked, gebaseerd op het boek Slecht van Gregory Maguire, was in 2012 al aangekondigd, maar heeft nu een definitieve releasedatum gekregen: 27 november 2024. Cynthia Erivo vertolkt Elphaba en Ariana Grande speelt de rol van Galinda. Wicked: Part 2 is ook al aangekondigd en zal in november 2025 verschijnen.

Fans van Bridgerton werden dit jaar al getrakteerd op een spin-off serie gebaseerd op Queen Charlotte van Julia Quinn en kunnen zich alvast verheugen op het derde seizoen. Netflix heeft nog geen definitieve releasedatum vrijgegeven, maar het seizoen wordt in 2024 verwacht. Daarnaast is er ook een nieuw seizoen aangekondigd van The Sandman van Neil Gaiman. Good Omens, naar het boek van Gaiman en Terry Pratchett, is nog niet hernieuwd voor een derde seizoen.

Andere boekverfilmingen die zijn aangekondigd, zijn onder andere Graaf in Moskou van Amor Towles, Orion en het donker van Emma Yarlett, The Electric State van Simon Stålenhag en Spaceman of Bohemia van Jaroslav Kalfar.Over de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze boekverfilmingen kijk je in november

 

Gerelateerd