Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Deze Hebban Leesclubs wil je niet missen #1

door Hebban Crew 53 reacties
Meedoen met een Hebban Leesclub is één van de leukste dingen om te doen in onze lezerscommunity. Samen met andere enthousiaste lezers lees je het uitverkoren boek en voer je bevlogen discussies over de inhoud. Soms schuift ook de auteur aan of besluit de leesclubcoördinator een ludieke of bijzondere opdracht toe te voegen. Eén ding is zeker: in een Hebban Leesclub verveel je je nooit.

Wat is een Hebban Leesclub?

Meedoen met een Hebban Leesclub is een van de leukste manieren om bezig te zijn met een boek. Je leest en vormt je eigen mening, maar tegelijkertijd discussieer je ook met anderen – over jouw interpretatie, maar ook die van je medelezers. Zo haal je steeds meer uit je boek en kun je er een mooie recensie over schrijven. Lees hier alles over de Hebban Leesclubs.

Schrijf je nu in

Voor onderstaande leesclubs kun je je op dit moment inschrijven. Lees eerst het fragment om te kijken of het boek iets voor jou is en schrijf dan een enthousiaste motivatie over jouw redenen om mee te doen met deze Hebban Leesclub. Zijn er veel inschrijvingen en word je uitgeloot voor een gratis exemplaar van het boek? Ook dan kun je aansluiten, koop het boek bij je lokale boekhandel of leen het uit bij de bibliotheek. Zo doe jij met je eigen exemplaar als volwaardig leesclubdeelnemer gewoon mee: de Hebban Leesclubs zijn open voor iedereen.

Deze week zijn er geen nieuwe Hebban Leesclubs om je voor in te schrijven. Er komen binnenkort wél weer nieuwe leesclubs aan.

Wist je dat ...

... een Hebban Leesclub de ideale kans is om eens een boek te lezen van een genre dat je normaal niet oppakt? Geef het boek een eerlijke kans. Een feelgoodroman heeft niet per se een spanningsboog die je als thrillerlezer gewend bent en voor een zwaardere literaire roman zul je misschien wat harder moeten werken. Zie het als een uitdaging en een ontdekkingsreis, en wordt vooral niet boos op het boek.

Lopende leesclubs

Heb jij toevallig het boek in huis van een leesclub die net is begonnen en is dat dé stok achter de deur om het van je 'Wil ik lezen'-plank te verplaatsen naar 'Nu aan het lezen'? Of wil je een kijkje nemen omdat de auteur vragen aan het beantwoorden is of omdat er een toffe vraag is gesteld door de leesclubcoördinator die jou interesseert? Hieronder vind je de leesclubs die momenteel bezig zijn.

Net afgeronde leesclubs

Nadat alle mogelijke invalshoeken van het boek zijn besproken in de leesclubdiscussie is het tijd om jouw recensie te schrijven. Jullie gemiddelde beoordelingen vormen samen het leescluboordeel. De coördinator maakt daar een mooi eindverslag van waarin niet alleen het eindcijfer benoemd wordt, maar ook ruimte is voor de motivaties van de deelnemers en de bijzonderheden van de leesclub. Een mooie manier om terug te kijken op wekenlang lees- en discussieerplezier.

3,9 sterren
(82)
Lees het eindverslag
'Daarnaast heb ik ook geregeld terug gebladerd en mijn aantekeningen aangepast als een nieuw mailtje me nieuwe aanwijzingen gaf.'
2,8 sterren
(16)
Lees het eindverslag
'Een leesclub met veel verschillende meningen, maar tonnen respect en moedige verhalen.'
3,2 sterren
(35)
Lees het eindverslag
'Wat mij eerlijk gezegd nog steeds af en toe bezighoudt, zijn de boeken van Noa Callaway. Sommige klinken echt heel leuk en zou ik best willen lezen.'

Hebban Leesclubs Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de Hebban Leesclubs en is dit tweewekelijkse overzicht voor jou écht niet genoeg? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en mis helemaal niets meer, via je emailvoorkeuren in Mijn Hebban. Meld je hier aan voor de Hebban Leesclubs Nieuwsbrief.

Hall of Fame 2023

Alle afgeronde leesclubs die in 2023 gestart zijn komen met hun eindresultaten in de Hall of Fame terecht, gerangschikt van hoogste naar laagste beoordeling. De hoogst beoordeelde leesclubs per genre worden jaarlijks uitgelicht in een artikel. Bekijk hier het artikel over 2022.

Naar de Hall of Fame 2023Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze Hebban Leesclubs wil je niet missen #1

 


Gesponsorde boeken