Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 6: Ontknoping en Lily

op 11 januari 2023 door

Tijdens de discussie hebben we het al zijdelings gehad over de ontknoping en over Lily. Met deze vraag gaan we daar dieper op in.

Ontknoping

6a: Leg (nog een keer) uit wat je van de ontknoping vond. Denk daarbij aan spanning, verrassing, de opbouw richting de ontknoping etc.

Lily

6b: Wat zijn in jouw ogen de motieven van Lily om de moorden te plegen? En waarom heeft ze de meisjes op deze manier vermoord?

6c: Op pagina 335 verklaart de psychiater dat het gedrag van Lily wijst op een extreme vorm van borderline en op een psychopathologie. In mensentermen: "Een vrouw met extreme gevoelsschommelingen en een totale afwezigheid van empathie voor slachtoffers." In deze link lees je een aantal kenmerken van borderline. Ben je het met de verklaring van de psychiater eens? Waarom wel/niet? En heb je één of meerdere van deze kenmerken ontdekt tijdens het gesprek van Alex met Lily?

NB: Lees elkaars antwoorden en help elkaar verder indien nodig.



Reacties op: Vraag 6: Ontknoping en Lily

Meer informatie