Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Dit is de shortlist van de Hebban Debuutprijs voor Beste Thriller 2017

door Hebban Crew 17 reacties
De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor nieuw schrijftalent. Deze juryprijs onderscheidt zich van andere bekende debuutprijzen door de extra grote invloed van lezers op de shortlist en een zeer gevarieerd samengestelde jury. De winnaars van de Hebban Debuutprijs 2017 worden in oktober bekendgemaakt.

Vijf van de zes genomineerden op de shortlist zijn bepaald door Hebban-recensenten en de leden van de Hebban Clubs van Tien. Zij beoordeelden alle door uitgeverijen ingezonden boeken. Het zesde boek op de lijst werd door lezers genomineerd tijdens een korte verkiezing. Er werd bijna zevenduizend keer gestemd. Alle boeken verschenen tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017.

Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Debuutthriller 2017.Dagboek uit de rivier van Frederik Baas

Een debuutthriller van Nederlandse makelij die de volle vijf sterren beoordeling pakt in de laatstverschenen editie van de 'gevreesde' VN Detective & Thrillergids. Een unicum, maar thrillerdebutant Frederik Baas mag dit aan zijn CV toevoegen. 'Een korte vakantie naar de Ardennen waar de spanning alsmaar blijft toenemen,’ aldus het juryrapport.

Uitgeverij Ambo Anthos kondigde deze debuutthriller van een aanstormend talent (die schrijft onder pseudoniem) dat op voorhand werd voorzien van lofuitingen van andere auteurs. 'Baas bouwt spanning en suggestie op zoals een bever een dam: gestaag, waterdicht, met verbluffend resultaat,' zegt Peter Buwalda over de thriller en volgens Peter Terrin wordt er 'een verslavend spel' gespeeld met de lezer, net als de jongen in het boek.

Overigens gaat er achter dit pseudoniem een gevierd romanschrijver schuil. Het is Jan van Mersbergen die een uitstapje maakt naar het spannende genre. Gezien de positieve ontvangst zal het waarschijnlijk niet bij een eenmalige actie blijven.

Benieuwd naar dit boek? Op Hebban lees je een Sneak Preview van Dagboek uit de rivier.

Dagboek uit de rivier van Frederik Baas
Ambo|Anthos
Verschenen in 2017
Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is de shortlist van de Hebban Debuutprijs voor Beste Thriller 2017

 

Gerelateerd