Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Feuilleton lezen op Hebban - doe je mee?

door Hebban Crew
Gezellig wekelijks 100 pagina's lezen van een roman die nog niet is verschenen. Lijkt je dat niet leuk? Geweldig, want dat is wat we nu opnieuw gaan doen met Aftellen, het tweede boek in de Cazalet-kronieken van Elizabeth Jane Howard. Dit boek is los van het eerste boek te lezen, dus schrijf je in, neem je vrienden mee, licht je buren in en maak bovendien kans op een leuke prijs.

Een Hebban Feuilleton, wat is dat?

In een feuilleton krijgen we de kans om via pdf (digitaal dus!) een nog niet verschenen roman te lezen in overzichtelijke afleveringen. Elke week wacht je samen met je medelezers geduldig of ongeduldig op de nieuwe aflevering. Elke week bespreek je de mooiste zinnen, scénes en citaten. Een feuilleton lezen op Hebban is het ultieme samenlezen.

Het achtste leven (voor Brilka)

De eerste feuilleton die we organiseerden op Hebban was rond het baksteendikke boek Het achtste leven (voor Brilka) van auteur Nino Haratischwili. Dit experimentele samenleesproject was dermate succesvol dat er vriendschappen zijn ontstaan, emoties zijn gedeeld, blogs zijn opgestart en een herinnering is gecreëerd die niet meer makkelijk uit te wissen is.

De Cazalet-kronieken

Ons volgende feuilleton werden de Cazalet-kronieken van auteur Elizabeth Jane Howard, dat verdeeld over vier boeken zal verschijnen. De serie omspant de periode 1937-1947 waarin de nadagen van het victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog de achtergrond vormen.

Lichte jaren

In de zomermaanden komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar op het familielandgoed vlak buiten Londen. Ze vullen hun dagen met kinderspelletjes in het bos, picknicken op het strand, gin-tonics in de tuin, feestmalen in de eetkamer. Het is een zonovergoten, onbekommerde tijd – maar onder de idyllische oppervlakte broeien er affaires, gefnuikte ambities en alledaagse familiekinnesinne; en de oorlog werpt zijn schaduw vooruit.

Het boek | De leesclub | Het eindoordeel | Een sneak preview | Een samenvatting

Aftellen

In Lichte jaren maakten we kennis met de onvergetelijke Cazaletfamilie in de laatste zorgeloze jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Nu, in het volgende deel Aftellen, schrijven we 1939, Hitler is net Polen binnengevallen. De kinderen worden snel volwassen onder invloed van zowel de omstandigheden op het wereldtoneel als de gebeurtenissen in hun eigen leven. Voor hun ouders verandert alles door de oorlog. Edward meldt zich bij de raf, Rupert gaat naar de marine en wordt na Duinkerken in Frankrijk als vermist opgegeven. Hierdoor rust het hele familiebedrijf op de schouders van Hugh, die door zijn verwondingen uit de vorige oorlog zelf niet ten strijde kan trekken.

Het boek | De leesclub | Een Sneak preview | De stamboom

Maar ik heb het eerste boek niet gelezen!

Dat geeft niet, want Aftellen is los te lezen. Voorin het boek zal straks een samenvatting staan van Lichte jaren en die kun jij hier al lezen.

En hoe werkt het dan verder?

We hebben ruimte voor maar liefst tachtig lezers. Onder de inzenders selecteren wij de tachtig meest enthousiaste en gemotiveerde lezers voor het feuilleton. Zij krijgen elke week een mail van Hebban met daarin de nieuwe aflevering. Die ga je lekker lezen en dan duik je in de leesclub het discussietopic in om de aflevering met elkaar te bespreken. We verwachten dat je elke week even van je laat horen in de leesclub, zodat we weten hoe ver je bent, hoe het boek je bevalt en welke mooie dingen jij hebt ontdekt. Na het laatste deel schrijf je op de boekpagina van Aftellen én op Bol.com een recensie. Je hebt daar tot 25 oktober de tijd voor. Daarna krijg je van ons als cadeautje ook nog de zeer exclusieve voorpublicatie van Verwarring, het derde deel in de Cazalet-kronieken. Uiteraard zijn we voorzichtig met het delen van digitale leesexemplaren en gelden er deze actievoorwaarden. Overigens is dit een ongecorrigeerde drukproef, waardoor allerlaatste foutjes nog in de tekst kunnen zitten. Die mag je melden.

Een recensie schrijven, kan ik dat wel?

Ja, natuurlijk kun jij dat. Je hoeft geen professionele en literair onderbouwde beoordeling te schrijven. Je schrijft gewoon op hoe jij het boek ervaren hebt met behulp van deze tips.

Ik doe mee!

Fantastisch, wat zul je een plezier beleven aan dit boek en de interactie met je medelezers. Zo'n Hebban Feuilleton vergeet je niet licht. Lees hieronder vast de eerste dertig bladzijden van Aftellen en geniet van de voorpret.

Lees een voorpublicatie uit Aftellen

Ik schrijf me in!Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Feuilleton lezen op Hebban - doe je mee?

 

Gerelateerd

Over

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard (1923-2014) was een van de grootste schrijvers van het nao...

Hebban Spots

Hebban Feuilleton - Aftellen (Cazalet #2)

67 volgers

Welkom in de Hebban Spot voor het feuilleton van Aftellen, het tweede boek in de Cazalet-kronieken van auteur Elizabeth Jane Howard (Atlas Contact). Heb je een vraag over dit feuilleton, mail dan...

Gesponsorde boeken