Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Hebban Debuutprijs 2022 wordt uitgereikt en jij kunt daarbij zijn!

door Hebban Crew 13 reacties
Op zaterdag 10 september wordt de zevende Hebban Debuutprijs uitgereikt in de Chocoladefabriek. Hebban en Bibliotheek Gouda nodigen je uit om aanwezig te zijn. Welk boek op de shortlist zal winnen: 'Het leven noemen' van Aisha Dutrieux, 'Stenen eten' van Koen Caris, 'Niets ontgaat ons' van Janke Reitsma, 'Zachtop lachen' van Malou Holshuijsen of 'De gelijktijdigheid der dingen' van Frouke Arns?

De uitreiking

Vanaf 14.00 uur ontmoet je in de Chocoladefabriek in Gouda de Hebban Crew en andere leden van de community. Om 15.00 uur begint de uitreiking met interviews met de vijf genomineerde auteurs en een special guest. Tegen de klok van vier wordt onthuld welke schrijver naar huis gaat met de Hebban Debuutprijs 2022, de enige literaire lezersjuryprijs van Nederland. De middag wordt gepresenteerd door Bart Gielen, host van Barts Boekenclub. Erna Staal, directeur van de Bibliotheek Gouda en lid van de Hebban Debuutprijs-jury, zal de winnaar bekendmaken.

Genomineerd zijn Aisha Dutrieux met Het leven noemen, Koen Caris met Stenen eten, Janke Reitsma met Niets ontgaat ons, Malou Holshuijsen met Zachtop lachen en Frouke Arns met De gelijktijdigheid der dingen.

LEES OOK: Van eigen bodem. De debuten van dit moment #4

De Hebban Debuutprijs

De Hebban Debuutprijs is een lezersjuryprijs waarin een lezersjury bestaande uit honderd lezers uit de Hebban lezerscommunity uit een longlist van vijftien boeken de shortlist bepalen. Een professionele eindjury met boekverkopers, bibliothecarissen, recensenten en Hebban Crewleden kiest het beste debuut uit de vijf genomineerde titels.

Onder de eerdere winnaars bevinden zich de debuten van onder andere Lize Spit, Roxane van Iperen en Antoinette Beumer. Vorig jaar won Simone Atangana Bekono de Hebban Debuutprijs met Confrontaties.

De Amsterdamse leesbrillenontwerper Looplabb heeft zich tot en met 2024 als hoofdsponsor verbonden aan de Hebban Debuutprijs. Oprichter en directeur Maarten Kooijman is een van de juryleden van deze editie.

LEES OOK: Simone Atangana Bekono gaat de confrontatie aan

De jury van 2022

Naast Erna Staal en Maarten Kooijman bestaat de jury uit Hebban-recensent Anne Oerlemans en boekhandelaren Gerben de Bruijn (Post Scriptum), Annette Jongen (Schiedams Boekhuis), Laurie Vedder (Boekhandel Roodbeen), Marloes de Vree (Het Paard van Troje), Lianne Enkhuizen (The Base Bookspace), Elianne Nijborg (Godert Walter) en Monique Hurkmans (Kramer & van Doorn).

De Chocoladefabriek

De Chocoladefabriek is van oudsher een chocoladeverwerkingsfabriek en sinds 2014 het onderkomen van de Bibliotheek Gouda. Ontwerper Florian de Visser heeft de geschiedenis van het pand zichtbaar gemaakt in een uniek vloerontwerp waarin je kunt zien hoe de Chocoladefabriek destijds was ingericht. Als bezoeker aan de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2022 kun je op de grond zien waar de chocolade werd binnengereden, waar de mensen aan de productielijnen stonden en waar de chocoladefiguren in veelkleurig folie werden gewikkeld. Maar vergeet niet om tijdens de uitreiking op te kijken!

De Chocoladefabriek
Klein Amerika 20

2806 CA Gouda

De Chocoladefabriek is goed bereikbaar per fiets, auto of openbaar vervoer. Betaald parkeren kan naast de deur op parkeerplaats Klein Amerika. Vanaf het station Gouda is het 10 minuten lopen. Kom je met de bus, neem dan Stadsbus 3, 103 of Regiobus 106, 196, 197 en stap uit bij halte Centrum Gouda.

Aanmelden doe je hier!

Laat zien dat je aanwezig bent in de agendaOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Debuutprijs 2022 wordt uitgereikt en jij kunt daarbij zijn!

 

Gerelateerd

Over

Aisha Dutrieux

Aisha Dutrieux

Het leven noemen, de debuutroman van Aisha Dutrieux, is een beklemmende roman ov...

Koen Caris

Koen Caris

Koen Caris (1988) is theater- en hoorspelschrijver. Hij schreef voor onder ander...

Janke Reitsma

Janke Reitsma

Janke Reitsma (1988) is gedragswetenschapper. Ze studeerde literaire fictie aan ...

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen (1987) studeerde op blauwe maandagen aan verschillende ku...

Frouke Arns

Frouke Arns

Frouke Arns is tekstschrijver, literair vertaler en dichter. Haar gedichten werd...