Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Pages #1 – de Community om te ontdekken

Hebban.nl biedt iedereen de mogelijkheid om een eigen Hebban Page te beginnen. Dat is een miniwebsite binnen Hebban. Er staat al een hele lading Hebban Pages online, maar onbekend maakt onbemind, dus hoog tijd om dit aspect van de Hebban Community te gaan ontdekken.

Een Hebban Page heeft veel van de mogelijkheden die de rest van de website ook heeft, zoals het linken naar de enorme boekendatabase en het koppelen van auteursprofielen en lijsten, alleen nu kun je zelf als beheerder optreden. Er zijn een groot aantal onderwerpen waarover je een Hebban Page kan beginnen. De categorieën zijn: bibliotheek, boekhandel, boekenblog, evenement, fanpage, leesclub, uitgever en dossier. Maar als je een ander idee hebt, dan is dat ook mogelijk, en dan val je onder de categorie ‘overig’. In alle categorieën zijn er Pages en het aantal groeit gestaag.

Veruit de populairste Pages op dit moment zijn de Leesclubs, per genre gerangschikt: thriller, feelgood, sf & fantasy, of op interesse: Young adult en Debutanten. En de aller, aller populairste Page van ze allemaal is natuurlijk de Hebban Thriller Leesclub. Dit is de voormalige Crimezone Leesclub, die al vele jaren loopt en nu succesvol doorgestart is als Page. Cees van Rhienen en Mariska van Velsen zijn de leesclubcoordinatoren. Inmiddels zijn er al 145 boeken besproken in een veelvoud van discussies, variërend van gesprekken over de cover en de eerste indruk, tot besprekingen van het leesproces en de indruk achteraf en een veelheid aan recensies. Elke Leesclub wordt afgesloten met een Verslag, waarin alle discussies over een boek nog een keer overzichtelijk worden samengevat. Ook als je niet ingeloot bent voor een Leesclub is het erg interessant om de verschillende ronden en het verslag mee te lezen. Maar het gaafste is het natuurlijk om daadwerkelijk in het proces mee te draaien, dus volg de Page van de Leesclub in jouw favoriete genre en meld je aan voor de boeken die je interessant lijken.

Ook boekhandels beginnen de Pages te ontdekken. We willen je nu vooral op een nieuwkomer in het Pagesveld wijzen: Scheltema uit Amsterdam is actief en heeft een groot deel van zijn agenda ingevuld. Volg de Page en je blijft op de hoogte van acties, boekpresentaties, workshops en masterclasses.

Nog een mooi en dankbaar onderwerp om een Hebban Page over te beginnen, is een auteur of een boekenserie: de Fanpage. Voor meerdere Thrillerauteurs, zoals Simone van der Vlugt, Corine Hartman en Camilla Läckberg zijn er al fanpages. De eerste niet-auteur op de lijst is de Game of Thrones Page, die zich zowel richt op zowel de succesvolle HBO tv-serie, als de boekenreeks van George R.R. Martin: Het lied van ijs en vuur. De page analyseert de beide series, brengt interessante nieuwtjes, grappige annekdotes en historische achtergronden. Input en fantheorieën over de grote mysteries en schokkende wendingen in de boeken en op tv zijn altijd welkom.

Heb je al zin gekregen om je eigen Hebban Page te beginnen? Ga er dan voor! Het is makkelijk en leuk en je bereikt er veel andere lezers mee. En ga om inspiratie op te doen ook andere Pages lezen en volgen.

In aflevering twee van deze serie gaan we op een aantal andere Pages in. Misschien wel de jouwe?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Pages #1 – de Community om te ontdekken

 

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Hebban Spots

Hebban Thriller Leesclub

680 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Scheltema

75 volgers

Boekhandel Scheltema is de grootste boekhandel in Amsterdam en omstreken. Ons aanbod bestaat uit nieuwe boeken, tweedehands boeken én ramsj!

Game of Thrones

77 volgers

Dit is een Hebban Page voor liefhebbers van de boeken van George R.R. Martin (ook wel 'Een lied van ijs en vuur') en/of de daarop gebaseerde HBO-serie. We waarschuwen altijd voor mogelijke spoilers...

Gesponsorde boeken