Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Proza Pitch #1 - de videos

door Hebban Crew 3 reacties
Afgelopen woensdag klonk het startsein voor de eerste reeks Hebban Proza Pitches tijdens het literaire avondprogramma 'Barts Boekenclub' in het Betty Asfalt Complex. Vier schrijvers kregen elk 2 minuten om hun nieuwste boek te presenteren aan het publiek volgens de beproefde 'elevator pitch' methode. In de eerste aflevering: Sander Meij, Inge Ipenburg, Anne van Veen en Marlen Beek-Visser.

Sander Meij pitcht 'Nieuw eiland'


Sander Meij is dichter, tekstschrijver en redacteur. Zijn poëzie werd gepubliceerd in o.a. KrakatauHet Liegend Konijn en Meander en verscheen in verschillende bloemlezingen. Onlangs bracht Meij zijn debuutbundel Nieuw Eiland uit.

Inge Ipenburg pitcht 'Een schitterend ongeluk'


Inge Ipenburg werd bekend als actrice, maar mag inmiddels ook thrillerauteur aan haar cv toevoegen. Tijdens het juryvoorzitterschap voor De Gouden Strop (2011) raakte ze geïnspireerd en begon zelf met schrijven. Haar debuut Het gerecht verscheen in 2014, deze maand publiceerde Ipenburg haar tweede thriller Een schitterend ongeluk.

Anne van Veen pitcht 'Wie ik aan het zijn was'


Anne van Veen (dochter van Herman) studeerde aan de Amsterdamse theaterschool, waar ze een affaire met haar dertig jaar oudere docent had. Wie ik aan het zijn was, de debuutroman van de actrice en kleinkunstenaar, is geïnspireerd op die gebeurtenissen.  

Marlen Beek Visser pitcht 'Stem'

Marlen Beek-Visser publiceerde een tiental korte verhalen in verhalenbundels. Het plezier in het schrijven leidde tot haar thrillerdebuut Stem!, waarvoor de vele talentenjachten op tv als uitgangspunt dienden.

 

De beste Hebban Proza Pitch...

... wordt beloond! In december kan er gestemd worden op alle Hebban Proza Pitches die plaatsvonden bij Barts Boekenclub. De auteur met de best gewaardeerde pitch wordt uitgenodigd om in 2016 aan te schuiven bij Bart tijdens een van de nieuwe afleveringen van Barts Boekenclub. 


De volgende Hebban Proza Pitch vindt plaats tijdens de 'thrillereditie' van Barts Boekenclub op 22 november a.s. met Gouden Vleermuis-winnaar René Appel en debutant Max van Olden. Meer informatie vind je op de site van het Betty Asfalt Complex. Voor deze editie zoeken we nog auteurs die hun boek willen pitchen. Kijk op de Hebban Proza Pitch-pagina voor meer informatie. 

 Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Proza Pitch #1 - de videos

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Hebban Proza Pitch

57 volgers

In Hebban Proza Pitch kunnen debuterende schrijvers in filmpjes van 2 minuten (de 'elevator pitch') hun boek onder de aandacht brengen van lezers en de redactie van Hebban. De Hebban Proza Pitch is...

Gesponsorde boeken