Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #12: de start van een bijzondere leesmaand

door Sander (Hebban Crew) 13 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht hoofdredacteur Sander zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(103)
Heleen van den Hoven debuteerde in 2019 als thrillerauteur en levert sindsdien keurig elk jaar een nieuw boek af. Zowel Het Carpa Complot en De speelgoedman kregen goede kritieken, waaronder vier sterren in de VN Detective en Thrillergids. Het tango algoritme is haar derde.
(8)
Leve de boekhandel! is een uitgave van Boekhandel Broekhuis en bevat lockdownverhalen van een indrukwekkende lijst auteurs, waaronder Adriaan van Dis, Arnon Grunberg, Maarten 't Hart, Mensje van Keulen, Lize Spit en Tommy Wieringa. Zij brengen het theater van de literatuur, de boekhandel, weer tot leven.
(16)
Prins Bernhard jr. heeft zich al op jonge leeftijd ontwikkeld tot een zakelijke duizendpoot. Hoewel hij zelf vindt dat zijn afkomst er niet toe doet, wordt hij toch regelmatig geconfronteerd met zijn koninklijke achtergrond. Zakenprins staat hoog op mijn wil-ik-lezen-lijstje.

Niet missen!

Het is redactioneel een relatief rustig weekje. We maken ons op voor april, want dat is de start van onze Lees eens wat anders-maand. KliFi van Adriaan van Dis ligt al klaar en met zo'n twaalf meelezers (aanmelden kan natuurlijk nog steeds!) gaat het vast een bijzondere ervaring worden. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan nog even. Alle crewleden lezen buiten hun comfortzone en kunnen wel een klein beetje support van de achterban gebruiken. Zo leest Debbie bijvoorbeeld Droomvakantie van Sarah Morgenthaler, kun je met Lindy Stephen King (her)ontdekken aan de hand van zijn nieuwste thriller Later, helpt Martijn je met het lezen van de klassieker Oeroeg van Hella S. Haasse en kun je je met Anouk verliezen in een van de meest besproken boeken van dit moment: Ik ga leven van Lale Gül.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Sander

Gisteren las ik De laatste Vermeer uit en het boek De jongen die te veel voelde van Lorenz Wagner is boven op mijn nog te lezen-stapel terechtgekomen. Het vertelt het verhaal van hersenonderzoeker Henry Markam - 'de Elon Musk van de neurowetenschap' - die vader werd van een zoon die net als onze kinderen 'anders was'. Door zijn autistische zoon ontdekt hij hoe weinig zijn bejubelde wetenschappelijke kennis zijn zoon kan helpen en gaat hij op zoek naar (nieuwe) antwoorden op de vraag wat autisme nu eigenlijk is. Ik ben heel erg benieuwd naar dit vader-zoonverhaal.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1110 volgers
490 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #12: de start van een bijzondere leesmaand

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken