Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Historische jeugdboeken, toen in het nu

Boeken voor kinderen van Nu over gebeurtenissen van Toen. Speciaal voor de jeugdige lezers die zich helemaal kunnen verliezen in de vaak dikke en spannende boeken over vervlogen tijden. Hebban Junior stelde een lijst samen met de beste historische fictie voor kinderen!


De Bende van Lijp Kot, Wim Bos (mei 2015)
Spannend verhaal over een Amsterdamse dievenbende in de 18e eeuw.
 
Winactie: De bende van Lijp Kot is Boek van de Week op Hebban Junior. En jij kunt een van de 5 exemplaren winnen die uitgeverij Lemniscaat beschikbaar stelt. Klik op het Giveaway-kader rechts van dit artikel om mee te doen aan de winactie!                                                                                                             

Walvisvaarders, de noodlottige reis van de jonge Eva, Bianca Mastenbroek (2015)
Maart 1725: Tijs en Maarten vertrekken op een walvisvaarder van Texel naar de Noordpool. Zal Tijs zijn Antje weerzien? Lees hier de Hebban 5*****-recensie.

Zwarte peper, scheurbuik, Vibeke Roeper (2008)
Verhalen van kinderen aan boord of in de Oost over de Verenigde Oost-Indische Compagnie (V.O.C.)

De vloek van het zwarte water, Hans Kuyper (2015)
Over het 'Jongetje van Uitgeest'. Justin is op schoolreisje en raakt aan de praat met Aak, een jongetje in de vitrinekast. Aak vertelt zijn verhaal uit de IJzertijd.

De amulet, Simone van der Vlugt (2010)
1630: de heksenjacht is in volle gang. Nina van vijftien wordt ervan verdacht een heks te zijn. Verkleed als jongen slaat ze op de vlucht.

De slavenring, Simone van der Vlugt (2014)
De eerste eeuw na Christus en Folkrad, de zoon van het stamhoofd van de Cananefaten in het Rijnland, wordt geacht zijn vader op te gaan volgen. Hij roept de wraak van de Romeinen over zich af, wordt gevangengenomen en verkocht als slaaf naar Italië.  

Een andere wereld, Monique Polak (2012)
Waargebeurd verhaal over Lotje die met haar ouders wordt getransporteerd naar een concentratiekamp in Tsjecho-Slowakije. Lotje wordt van haar vriendin Hannelore gescheiden door het werk van haar vader en voelt zich schuldig.

Tien torens diep, Jacques Vriens (2014)
1958: Stef en Victor willen net als hun vaders Limburgse mijnwerkers worden. Wietske wil ook, maar het is eigenlijk niet geschikt voor meisjes. Stef begint te twijfelen door alle dodelijke ongelukken, durft hij de vriendschap op het spel te zetten?

Een zwerver in de wildernis, J. Bout & N.J. Spaan (2009)
Alexander wordt in 1626 geboren als zoon van een rijke landheer. Hij groeit op en na vele omzwervingen en gevangenschap wordt hij predikant van de vervolgde kerk.


Vul dit lijstje in de comments gerust aan om elkaar op ideeën te brengen!Over de auteur

Lmcmr

15 volgers
169 boeken
0 favorieten


Reacties op: Historische jeugdboeken, toen in het nu

 

Overig

Gesponsorde boeken