Zwarte peper, scheurbuik

2

Lijsten 1

De fascinerende geschiedenis van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, eeuwenlang 's werelds grootste handelsonderneming, verteld aan de hand van de belevenissen van de kinderen aan boord of in de Oost. Met niet alleen het succesverhaal over enorme schepen en winsten, maar ook waargebeurde verhalen over schipbreuken, scheurbuik, muiterij, executies en andere gruwelijkheden. Aan de rijke historie van de VOC hebben ook veel kinderen deel gehad. Als scheepsjongen, passagier, slaaf, kind van een VOC-man en een inlandse vrouw, of als weeskind dat naar Batavia moest om te werken of te trouwen.

De belevenissen van deze en andere kinderen maken een belangrijk deel uit van de geschiedenis van de VOC zoals Vibeke Roeper die vertelt. Zo komen we onder meer te weten hoe de VOC functioneerde, waarom men naar Azië voer en hoe men daar leefde, hoe zwaar het leven op een VOC-schip was en welke gevaren er dreigden. Een geschiedenis die bol staat van de ontdekkingstochten, scheepsrampen, muiterij, piraten en vreemde volkeren en daarom nog altijd tot de verbeelding spreekt.

Verschenen in
Genre
Jeugd & Kind (non-fictie)
Laatste editie
01 januari 2008
Uitgeverij
Singel Uitgevers
ISBN
9789021479644

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,95
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Recensie Zwarte peper, scheurbuik

door: Zazou 1 like
Ik ben weer heel wat te weten gekomen over de VOC, maar ik kan me niet voorstellen dat kinderen van 10 jaar dit boek met veel plezier zullen lezen. Het werd allemaal nogal wat "droog" opgelepeld en hoewel er achterin het boek een verklarende woordenlijst te vinden is vind ik het toch geen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic