Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Honderd woorden schrijfwedstrijd #4

door Hebban Crew 125 reacties
Gedurende de zomermaanden dagen we schrijvers en creatieven uit om hun vaardigheden in het schrijven van ZKV's (zeer korte verhalen) te etaleren (of te oefenen) op Hebban. Je hebt maximaal 100 woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel, fantastisch en/of humoristisch verhaal te schrijven bij een foto. De Hebbanlezer bepaalt de winnaar! Dit is aflevering #4.

Tweede winnaar!

Allereerst maken we de winnaar van aflevering #2 van de Honderd woorden schrijfwedstrijd bekend. Bij het sluiten van de stemtermijn (zaterdagmiddag 25 juli) had het verhaal van Lucy Neetens de meeste likes, namelijk: 39. Dit is haar verhaal:

Ik heb geklopt, maar je deed niet open. Ik heb geschreeuwd, maar je gaf niet thuis. Ik heb getrokken, geduwd en wanhopig gestampvoet. Ten einde raad heb ik een ‘slotenmaker’ gebeld. ‘Fluitje van een cent,’ zei hij en schreef alzheimer op jouw deur. Hij gaf me een bos sleutels en wenste me succes.
Soms past geen van zijn sleutels. Soms staat jouw alzheimer-deur naar mij en onze herinneringen onverwacht op een kier. Zo’n kier-keer koester ik.
Lieve papa, ook zonder kier-keren blijf ik komen. Ik kom tot jij er niet meer bent; aan die andere kant van de gesloten deur.

Gefeliciteerd Lucy, je staat in de finale, waar je het op gaat nemen tegen de winnaars van de andere Honderd woorden schrijfwedstrijden van deze zomer.

 

Voor aflevering #3 is de indientermijn inmiddels gesloten en er kan nog tot en met zaterdag 1 augustus om 12 uur 's middags geliked worden.

Aflevering #4

Aflevering #4 gaat vandaag van start! Dezelfde regels gelden: we zoeken verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door de foto hieronder.

De inspiratiefoto


Is de tijd stil komen te staan? Heb je te weinig tijd? Vloeit de tijd (en de dagen!) aaneen tot een grijze brij in deze gekke coronazomer? Is er een ramp gebeurd, een aanslag gepleegd en is deze klok van de wand geblazen? Of is er juist niets acuuts aan de hand en ligt dit uurwerk al eeuwen stof te vergaren? Vertel je eigen verhaal bij dit beeld en dat kan werkelijk alles zijn: tijdreizen, een melancholische overdenking over vroeger, een apocalyptisch of dystopisch verhaal, of toch een feelgood met een happy end? Het is aan jou!

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en leuk mogelijk verhaal bij de foto te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, uiterlijk 1 augustus. Verhalen die na 1 augustus middernacht worden geplaatst, worden verwijderd.

De lezers & de likes

Het beoordelen is aan de Hebbanlezers: lees de verhalen en klik op 'Vind ik ook leuk' bij het verhaal dat je het leukste vindt (je kunt meerdere verhalen 'liken' op deze manier). Liken kan tot en met 8 augustus om 12 uur 's middags. Op zondag 9 augustus maken we de winnaar bekend. Natuurlijk houden we in de gaten of er niet met likes gemanipuleerd wordt en als we dat toch constateren dan wordt de betreffende auteur gediskwalificeerd. We zijn streng maar rechtvaardig.

Gedurende de zomer organiseren we meerdere rondes (met elk een nieuwe foto) en de winnaar van elke ronde gaat naar de finale. De winnaar van de finale ontvangt een boekenpakket. Je mag elke ronde opnieuw meedoen.

Je kunt deze schrijfwedstrijden zien als doel op zich, maar je kunt het ook gebruiken om je schrijfspieren los te maken voor wat langer werk, zoals de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (deadline 4 oktober).

Veel plezier en succes! We kijken uit naar je verhaal!Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Honderd woorden schrijfwedstrijd #4