Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #11 - Lees een boek van tien jaar of ouder

door Hebban Crew 39 reacties
Tien jaar terug in de tijd: het lijkt zo kortgeleden en tegelijkertijd zo ver weg. Welke boeken verschenen in 2008, liet je toen aan je voorbijgaan, maar zou je voor de Hebban Reading Challenge toch nog willen lezen? In dit artikel zetten we een aantal titels centraal. Voor deze categorie mag je uiteraard ook boeken kiezen van vóór 2008.


Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

De blonde vier

De jaren 2000 waren het tijdperk van vier Nederlandse blondines die aan de top van de bestsellerlijsten terug te vinden waren met hun thrillers. Saskia Noort bracht juist in 2008, na Nieuwe buren in 2006, niets nieuws uit, maar haar collega’s Esther Verhoef (Alles te verliezen, over een – niet zo – keurige huisvrouw), Simone van der Vlugt (Blauw water, over een ontsnapte tbs’er) en Marion Pauw (Daglicht, over een advocaat die het opneemt voor een tbs’er) waren dat jaar wel van de partij.

De opkomst van YA

De eerste jaren van de nieuwe eeuw zorgde er ook voor dat het Young Adult-genre in opkomst kwam en aan populariteit won. Stephenie Meyer effende vanaf 2005 het pad met haar Twilight Saga over de onmogelijke liefde tussen een sterveling en een vampier, waarna in 2008 De hongerspelen verscheen, het eerste deel van de dystopische trilogie van Suzanne Collins die later eveneens grote blockbusterfilms op zou leveren. Een iets minder bekende serie kwam van de hand van Richelle Mead. In 2008 verschenen het tweede en derde deel in de Vampire Academy-reeks, IJskoud (Frostbite) en Schaduwkus (Shadow Kiss). Het eerste boek, Academicus Vampyrus, werd verfilmd.

De grote namen

In 2008 verschenen ook enkele romans van grote Engelstalige schrijvers, zoals Verontwaardiging van Philip Roth – een coming-of-age-roman over een Amerikaanse jongeman tegen de achtergrond van de Koreaanse oorlog – en De verleidster van Florence van Salman Rushdie – een schelmenroman over een jonge Europeaan die een oosterse troon opeist. Maar ook Europese schrijvers kwamen aan bod, zoals Paolo Giordano, met zijn bestseller De eenzaamheid van de priemgetallen, Lluís-Anton Baulenas met De neus van Mussolini, Charles Lewinsky met Tien-en-een-nacht of Carlos Ruiz Zafón met zijn tweede deel in ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’: Het spel van de engel

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek van tien jaar of ouder'? Heb je zelf een gouden leestip voor anderen, vertel er onder dit artikel over.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #11 - Lees een boek van tien jaar of ouder

 

Overig

Lees een boek van tien jaar of ouder

op 17 december 2017 door Hebban Crew 19 boeken 4 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken