Hebban vandaag

Listmania /

Ik ga op reis naar Oostenrijk en ik neem mee...

De zomervakantie is aangebroken. De bestemming is zorgvuldig uitgekozen en geboekt, reisgidsen zijn aangeschaft, evenals een nieuwe zwembroek en bikini. Maar er mist nog iets. Een goede voorraad vakantieboeken en dan het liefst boeken die met de bestemming te maken hebben. In de wekelijkse zomerrubriek 'Ik ga op reis en ik neem mee…' stelt Hebban een shoppinglist voor je samen, gebaseerd op je vakantiebestemming.

Bestemming: OOSTENRIJK

Oostenrijk is onder Nederlanders één van de meest geliefde bestemmingen in zowel de zomer als in de winter. Tirol is een vakantieregio, de regio die iedereen wel kent, aangezien deze regio één van de meest populaire bestemmingen is in de wintermaanden, getuige ook de vele thrillers die in Oostenrijk in de winter afspelen, zoals Après-ski van Suzanne Vermeer en Off piste, Winterchalet en Piste alarm van Linda van Rijn. Toch is de regio in de zomer heel anders en dat is precies waar Tiny, Alex en Dorith naar op zoek zijn. Eindeloze wandelingen maken, genieten van vergezichten, lekker eten en elkaar. Oostenrijk is hét land van de wereldberoemde keizerin Sisi. De keizerin is nog immer populair getuige het nieuwe boek van Katrin Unterreiner, Sisi , sprookje en werkelijkheid

Wie gaan op reis: Tiny (57), Alex (57) en Dorith (29). 
Hoelang: ongeveer tien dagen.
De reis: met de auto naar Oostenrijk
Route: via Frankfurt naar Innervillgraten in Oost-Tirol. Dat is onze standplaats: van daaruit bergwandelen en dagtochten. Terug via de zgn. 'Romantische Strasse', vanaf Füssen naar Würzburg.

De boeken:

Passagiers voor Frankfurt – Agatha Christie
De diplomaat Sir Stafford Nye neemt een enorm risico als hij zomaar, zonder meer, zijn opvallende jas en zijn paspoort afstaat aan een jonge vrouw, die oppervlakkig op hem lijkt. De vrouw is wanhopig en zegt dat het van levensbelang is dat ze zijn plaats inneemt in het vliegtuig van Frankfurt naar Londen. Dat ze niet overdreef begrijpt hij pas later, als hij hoort wie zij is en wat ze probeert te doen.

Wraakgodin – Bernard Aichner
Hoofdpersoon Blum heeft een goed leven tot haar man voor haar ogen omkomt bij een hit-and-run. Haar geluk spat uiteen. Bij toeval ontdekt Blum dat de dood eerder wijst op moord dan op een ongeluk. Wanneer ze erachter komt waarom haar geliefde moest sterven, slaat ze genadeloos toe.

De Nederlandse vertaler Gerrit Bussink heeft in juni j.l. de vertaalprijs van Straelen uitgeloofd gekregen. De prijs van 25.000 euro van de Kunststichting Noord-Rijnland-Westfalen geldt als belangrijkste prijs voor literaire vertalingen uit het Duits. Bussink vertaalt al ruim veertig jaar Duitse schrijvers in het Nederlands. Hij mag dus zeker niet ontbreken in de boekenlijst.

Alpengras – Gerrit Bussink
Bloemlezing van verhalen van hedendaagse Oostenrijkse schrijvers.

Tinpest – Louis Ferron
De Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie is moe, doodmoe. De keizer heerst over een conglomeraat van volkeren, maar niemand die zich er nog iets van aantrekt. Hoge officieren complotteren en spelen vuile spelletjes met Russische rebellen, Turkse avonturiers en zelfbenoemde Chans. De kroonprins pleegt zelfmoord en de stad Wenen danst.

Tot slot, nog een aantal bijzondere “reisgidsen”:
Oost-Tirol – Paul de Waard
Dit boekje beschrijft voor toeristen de vele mogelijkheden van de provincie Oost-Tirol in Oostenrijk.

Matrei in Osttirol
Deze Duitstalige Kompass wandelkaart, schaal 1:50 000, is ideaal om uw route uit te stippelen en om onderweg te gebruiken.

Romantische Strasse vom Main zu den Alpen – Wolfgang Kootz
Verken de Romantische Strasse in zijn geheel - dat betekent zonder omwegen zo'n 410 kilometer – of in etappes. Alle aangesloten plaatsen van Würzburg tot Füssen zijn uitgebreid in woord en beeld beschreven.  

Ga je op vakantie en ben je nog op zoek naar een inspirerende vakantieboekenlijstje? Mail ons jouw bestemming en de redactie van Hebban stelt een shoppinglijstje voor je samen: victoria.farkas@hebban.nl

Lees de boekenlijsten van eerdere bestemmingen:

Ik ga op reis naar Indonesië en neem mee

Ik ga op reis naar Noorwegen en neem meeOver de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Ik ga op reis naar Oostenrijk en ik neem mee...

Gesponsorde boeken