Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Offer'

door Hebban Crew 2 reacties
Er is duidelijk iets aan de hand in het Woud van Anlier, waar met regelmaat meisjes verdwijnen en vermoord worden teruggevonden. Twee jonge studenten hebben er zelfs al een bijzonder populaire podcast over lopen. Opnieuw zijn er twee jonge vrouwen verdwenen en Alex Berger duikt onder in het duistere bos. Lees op Hebban een sneak preview van 'Offer' en schrijf je in voor de leesclub die we met de thriller organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 30 november.

Inschrijven

'Dat Coppers een van de weinige misdaadschrijvers is die van zijn vak kan leven, komt omdat hij dat vak beheerst.' – Humo

Over het boek

Vier meisjes verdwijnen in het woud.
Het dorp zwijgt.
Dan worden ze gevonden…

Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen. Ver weg van zijn job waar hij zwaar over twijfelt, op zoek naar zichzelf en – om de lokale natuurvereniging blij te maken – ook op zoek naar een wolf.

In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict roept lugubere herinneringen op aan een cold case. Het onderzoek concentreert zich rond Suxy, een dorpje van niks midden in het woud, zo goed als zonder internet en telefoon, afgesloten van de wereld. Het is een dorp van oudjes, maar ook van zonderlingen en mensen die je ’s nachts liever niet tegen het lijf loopt.

Sara Cavani van Interpol roept de hulp in van haar goede vriend. Alex Berger laat zijn wolf achter om mee te jagen op een veel gevaarlijker roofdier dat zich schuilhoudt in de bossen rond Suxy. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Maar Alex is niet alleen… Ook de moordenaar zwerft er rond op zoek naar een volgende prooi.

Leesfragment

Toni Coppers levert met Offer de derde thriller af over ex-rechercheur Alex Berger die zijn goede vriendin Sara Cavani van Interpol te hulp schiet wanneer nodig. Ben jij benieuwd naar dit nieuwe avontuur waarin hij zich helemaal vast zal bijten? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het boek.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Coppers (1961) is een van Vlaanderens favoriete misdaadauteurs. Hij begon in de radiojournalistiek en schreef daarnaast boeken, omdat hij als alleenstaande vader zijn baan niet zomaar op kon zeggen. Sinds zijn tweeënvijftigste schrijft hij wel fulltime en werkt hij steeds nauwer samen met Annick Lambert, al elf jaar zijn partner. Het begon met haar adviezen en suggesties, maar inmiddels is zij volwaardig co-auteur van zijn boeken.

Hij riep zijn hoofdpersonage Alex Berger speciaal in het leven voor zijn thriller De zaak Magritte. Naar aanleiding van het Magritte-jaar in 2017 werd Coppers door de erven van de kunstschilder gevraagd een misdaadroman te schrijven die René Magritte eer aan zou doen. Het bleek het begin van een nieuwe serie te zijn, die naast zijn populaire 'Liese Meerhout'-reeks bestaat. Alex Berger is een al even succesvol seriepersonage, met het tweede boek Val won Coppers de Hebban Thrillerprijs 2021.

'Alex Berger is [...] het enige soort man waar ik over wil schrijven: iemand die zowel in zijn kracht als in zijn kwetsbaarheid staat.'

'Als ik kijk naar de rode draad in mijn personages, dan ben ik vooral geïnteresseerd in de dunne grens tussen goed en kwaad,' vertelt Coppers in zijn interview met Hebban. 'Normale mensen kunnen plotseling een grens overgaan en de meest gruwelijke dingen doen. Die ethiek interesseert mij enorm en ik laat mijn personages er graag mee spelen. Dat geldt vooral voor Alex Berger.'

'Coppers schrijft onmenselijk mooi.' – Knack

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 30 november.

Inschrijven

Lezen voor de Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om Offer te lezen voor de Hebban Reading Challenge? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Een boek van een auteursduo

Naar de volledige checklistOver de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Offer'

 

Doe mee

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub met 'Offer'

nog 1 dag 10 reacties

Er is duidelijk iets aan de hand in het Woud van Anlier, waar met regelmaat meisjes verdwijnen en vermoord worden teruggevonden. Twee jonge studenten hebben er zelfs al een bijzonder populaire podcast over lopen. Opnieuw zijn er twee jonge vrouwen verdwenen en Alex Berger duikt onder in het...

Doe direct mee!

Gerelateerd

Over

Toni Coppers

Toni Coppers

Schrijver van misdaadromans. De 'Liese Meerhout serie' wordt momenteel verfilmd ...

Hebban Spots

Offer

4 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Offer' van Toni Coppers (Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken