Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Lekker lezen met de vijftien beste verhalen van de Zomerlezen schrijfwedstrijd

door Hebban Crew 31 reacties
De zomer is voorbij gevlogen en zo ook de Zomerlezen Fotoschrijfwedstrijden. Zo'n honderd deelnemers stuurden een verhaal in voor één van de themaweken: Spannend, Oranje, Lekker Lezen, Regenboog en Groen. De jury stelde per thema een top drie samen en nu is er ook een overall winnaar! Download bovendien het gratis ebook met alle vijftien verhalen.

De Zomerlezen schrijfwedstrijden

Bij elk thema hoorden twee of drie foto's, waaruit de deelnemers konden kiezen. Zo ontstond een zeer gevarieerd palet aan mogelijke genres, onderwerpen en verhalen. Twee auteurs vielen op met maar liefst twee en zelfs drie overwinningen: Joseph Roelands won de Oranje Week en Regenboog Week, Alexander Colin claimde de winst in de Spannende Week, de Lekker Lezen Weken en de afsluitende Groene Week.

Hieronder vind je alle themaweken van Zomerlezen, inclusief de top 3 van die week. Klik op de afbeelding om naar de bijbehorende artikelen te gaan waar je het winnende verhaal alvast online kunt lezen.


Alexander Colin:
Diep
Oscar Peeze Binkhorst:
Unlucky Number Seven
Anja Stoop:
Noah

Joseph Roelands:
Spelersvrouw
Liesa Mous:
Evelijne
Oscar Peeze Binkhorst:
Naast het doel

Alexander Colin:
De astronaut
Amber Christen:
Missende treden
Anja Stoop:
De boekenverslinder


Joseph Roelands:
Pot met goud
Liesa Mous:
Stil beneden
Petra Bontje:
De jurk

Alexander Colin:
Zuurstof
Maaike Bevaart:
Ver weg
Luc Vos:
Overeind

(na)Zomerlezen: vijf keer de top drie

De jury bestond uit elf enthousiaste Hebban Teamleden, in verschillende samenstelling: Evy, Gea, Gigi, Helma, Janneke, Jeanet, Kitty, Marieke, Marina, Nico en Wendy. Ze hebben met veel plezier gejureerd en genoten van de inzendingen. Deze jury heeft ook die laatste knoop doorgehakt: welke van de vijf winnende verhalen wordt de kampioen van Zomerlezen?

Maar eerst, zoals beloofd, presenteren we hier de ebundel (na)Zomerlezen met daarin de vijftien beste verhalen van de Zomerlezen Fotoschrijfwedstrijd.

In deze bundel tref je de verhalen aan van: Alexander Colin, Joseph Roelands, Oscar Peeze Binkhorst, Anja Stoop, Liesa Mous, Amber Christen, Petra Bontje, Maaike Bevaart en Luc Vos.

Winnaar Zomerlezen Fotoschrijfwedstrijd

De jury heeft de vijf winnende verhalen nogmaals gelezen en vervolgens een oordeel geveld. De Zomerlezen Fotoschrijfwedstrijd is gewonnen door: Alexander Colin met het verhaal 'Zuurstof'. Naast publicatie in het Hebban ebook (na)Zomerlezen wint de auteur ook een boekenpakket.

Hij schrijft over zijn winst (die hem onder embargo meegedeeld was):

'Duizendmaal dank aan de jury, die mijn verhaal naar de eerste plaats stemde! "Zuurstof" is een korte, dystopische schets van een toekomst die ons hopelijk nooit te wachten staat, en na een zomer zoals die van 2021 – hittegolven, overstromingen – voelen we wellicht allemaal de noodzaak om ons samen in te zetten voor de natuur. Opdat we nog duizenden jaren verhalen kunnen blijven vertellen.'

Van harte gefeliciteerd Alexander!

De Hebban Crew dankt alle deelnemers, juryleden en natuurlijk de lezers voor een mooie schrijf- en leeszomer.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lekker lezen met de vijftien beste verhalen van de Zomerlezen schrijfwedstrijd

 

Gerelateerd