Hebban vandaag

Advertorial /

Meisjes zijn avontuurlijke en slimme rolmodellen. Inclusief winactie!

door Hebban Crew 6 reacties
Wist je dat in minder dan 25% van de bestverkochte kinderboeken (0-6 jaar) een meisje de hoofdrol heeft? En dat een grote meerderheid van zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar gelooft dat de eigenschap 'intelligentie' bij jongens hoort? De splinternieuwe uitgeverij Mo's Daughters is opgericht om kinderboeken uit te geven met positieve en diverse rolmodellen, speciaal voor meisjes.

Volgens Malou Cornet, oprichter van Mo's Daughters, los je dat probleem niet zomaar op. Daarom zit er een stevig uitgedachte filosofie achter de nieuwe prentenboekenreeks. De uitgeverij bestaat sinds september 2019 en is ontstaan vanuit de behoefte aan meer meisjes in diverse rollen, waarbij positieve eigenschappen als durven, experimenteren, slimheid en nieuwsgierigheid centraal staan.

'Woord en beeld doen er toe. En te vaak maken deze meisjes nog steeds kleiner dan ze daadwerkelijk zijn. Bij Mo’s Daughters gebruiken wij woord en beeld om meisjes groter te maken! Wij geloven dat we onze kinderen en zeker meisjes moeten omringen met verhalen zonder hokjes. "Wat ze kan zien, kan ze zijn!".'

De meisjes van Mo

Om de boeken te lanceren zijn er alvast vijf rolmodellen met elk twee boeken ontworpen. Meisjes die superheld zijn, globetrotter, avonturier, wetenschapper en 'eigenwijze peuter'. Zij dragen bij aan het creëeren van durf, het nemen van risico en een passie voor wetenschap en exacte vakken.

De meiden zijn 'gewoon slim' en hebben vertrouwen in hun eigen talent. Ook hun omgeving weerspiegelt de realiteit beter dan gewoonlijk het geval is. Alle moeders werken en ook vaders maken hun handen vuil aan het reilen en zeilen binnen het gezin. 

De personages zijn divers en doen niet aan stereotype gedrag, zoals bang zijn om vies te worden. Ook over de taal wordt goed nagedacht: in de kinderboeken van Mo's Daughters geen verkleinwoorden en geen sorry. Ook worden er neutrale benamingen gebruikt voor beroepen, zoals piloot in plaats van pilote.

Lees alles over Mo's Daughters

Personages vol mogelijkheden


Avonturier Mila

Mila is nieuwsgierig naar alles om zich heen en beleeft het ene na het andere avontuur. Gewoon thuis, of in de tuin. Ze zit vol lef en stapt samen met hond Roef af op het onbekende. Mila laat kinderen zien dat het avontuur letterlijk voor het oprapen ligt. Boeken: Mila en de vogels en Mila op zolder.

Globetrotter Maan

Maan is slim, daadkrachtig, vindingrijk, handig en gek op de natuur. Samen met haar eend reist ze de hele wereld rond, en is altijd op zoek naar nieuwe ontmoetingen en belevenissen. Maan laat zien hoe gaaf het is als je nieuwe culturen en mensen ontmoet, en dat je zuinig moet zijn op de natuur. Boeken: Maan in Australië en Maan in Canada.

Superheld Suus

Suus is eerlijk, sportief en heeft een enorm gevoel voor rechtvaardigheid. Ze gaat net naar groep 3 en dat was al best spannend, maar dan ontdekt ze dat ze een superheld is! Met haar neus ruikt ze onraad en daar duikt ze op af. Suus laat zien hoe je mensen kunt helpen met slim nadenken, kordaat handelen, een goede dosis humor en compassie. Boeken: Super Suus in actie en Super Suus en de toverballen.

Eigenwijze peuter Wies

Wies is onafhankelijk, leergierig en stelt de hele dag vragen. Deze peuter laat zich niet zomaar wat wijs maken! Ze wil de wetmatigheden van de wereld ontdekken, zien wat er gebeurt als ze over grenzen gaat. Als ze iets doet wat niet 'mag' of 'kan'. Wies laat zien dat de wereld bestaat uit mogelijkheden en niet uit beperkingen. Boeken: Wies wil in pyjama en Wies wil een kangoeroe.

Wetenschapper Cato

Cato is inventief, creatief, slim en opmerkzaam. Met haar (bijna) wetenschappelijke aanpak weet ze grote raadsels op te lossen. Ze is nieuwsgierig naar hoe dingen werken en bedenkt daarvoor allerlei experimenten. Cavia Poema gebruikt ze soms als proefkonijn. Cato laat zien hoeveel je kunt leren met wat nieuwsgierigheid voor de wereld om je heen. Boeken: Cato en het lampje en Cato en de regenboog.

Bekijk hier sneak preview-pagina's uit alle 10 titels

Winactie

Wil jij kennismaken met deze leuke reeks kinderboeken en de vijf rolmodellen? Je kent vast een meisje (of jongen!) in de leeftijd van 0-6 jaar die hier heerlijk van zal gaan genieten. Van Mo's Daughters mogen we op Hebban 2 pakketten weggeven met daarin 5 boeken! Leer Mila, Maan, Suus, Wies en Cato kennen en vul het winactieformulier in!

Naar de winactie

De boeken van Mo's Daughters zijn in elke (online) boekhandel te koop voor €9,99 per stuk.Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Meisjes zijn avontuurlijke en slimme rolmodellen. Inclusief winactie!

 

Hebban Spots

Boekenbengels en Leesbeesten

168 volgers

Welkom bij Boekenbengels en Leesbeesten! Wij zijn dol op kinderboeken. Van prentenboek tot 10+ en 12+, van leesplezier tot leesbevordering, thuis en in de klas: het passeert hier allemaal de revue....