Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Nederlandse Thriller Tiendaagse 2016 - Dag 3

Van 20 tot en met 29 februari a.s. wordt voor de derde keer De Nederlandse Thriller Tiendaagse georganiseerd. Hebban besteedt tien dagen lang speciale aandacht aan Nederlandse en Vlaamse schrijvers van thrillers, spannende YA-romans en true crime. Bekijk hier het dagprogramma.

Dag 3

True Crime: Stanley Hillis ook na zijn dood een mysterie
Vijf jaar na zijn dood staat de Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis ineens in het middelpunt van de aandacht, een plek die hij altijd zo goed wist te vermijden. De reden daarvoor is het boek Stanley Hillis van journaliste Denise Mosbach. ‘Ik wilde het leven van deze ongrijpbare man ontrafelen.’

Een kort verhaal van Jennefer Mellink
Jennefer Mellink schrijft thriller voor Young Adults. Met het schrijven wil Mellink jonge lezers enthousiasmeren voor thrillers, vooral omdat ze zelf gek is op het genre en ze er bovendien alles aan wil doen om de jeugd te laten lezen. Voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse schreef ze een kort verhaal.

Sneak Preview: Madame H. van Jacob Vis
In 2014 won Jacob Vis voor zijn thriller 'De zwarte duivel' de Diamanten Kogel. Daarnaast schreef hij meerdere romans over het Indische verleden van zijn familie. Eind deze maand verschijnt een nieuwe thriller uit zijn pen, getiteld 'Madame H.'. Op Hebban lees je een exclusieve voorpublicatie.

Een column van Katrien van Effelterre
In haar column neemt thrillerschrijfster Katrien van Effelterre de vrouwelijke detectives uit misdaadseries onder de loep. 'Je zou zowaar de indruk krijgen dat het hen niet echt raakt wat de misdadiger doet. Ze vangen hem gewoon, omdat dat nu eenmaal in hun functie-omschrijving staat.'

Aflevering 3 van de feuilleton van Loes den Hollander en Marjan van den Berg
Thrillerschrijvers Loes den Hollander en Marjan van den Berg schrijven tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse over hun belevenissen in het vak. Vandaag schrijven ze elkaar over kritiek. Marjan van den Berg: 'En als iemand daar iets lelijks over zegt, heb ik meteen stof voor een thriller. Dan pleeg ik zo een moord.'

Schrijfwedstrijd: Maak het verhaal van Tomas Ross af
Evenals de vorige editie organiseert Hebban tijdens de Thriller Tiendaagse een schrijfwedstrijd. Faction-grootmeester Tomas Ross schreef in 548 woorden de inleiding van een kort spannend verhaal. Nu is het jouw beurt om in de pen te kruipen en het verhaal af te schrijven in maximaal 1.452 woorden.

Dag 2

Een kort verhaal van Kim Moelands
Vorig jaar won Kim Moelands de Hebban Award voor de Beste Nederlandstalige Thriller met 'De vrouw in de spiegel'. Speciaal voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse schreef ze dit kort verhaal met haar seriepersonage Tess Westerhout. 

Vlamingen: no pasarán
Het Vlaamse boek weet de weg naar de Nederlandse boekhandel maar niet te vinden. De Vlaamse thrillerauteur Raymond Rombout heeft zich in de kwestie verdiept en vat de kern van het probleem voor ons samen.

Sneak Preview: Verzwegen van René Appel
Vorig jaar werd René Appel bekroond met de Gouden Vleermuis voor zijn gehele oeuvre. Hij behoort dan ook al ruim vijfentwintig jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. In april verschijnt zijn 28e thriller 'Verzwegen'. Op Hebban lees je een exclusieve voorpublicatie.

Aflevering 2 van de feuilleton van Loes den Hollander en Marjan van den Berg
Thrillerschrijvers Loes den Hollander en Marjan van den Berg schrijven tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse over hun belevenissen in het vak. Vandaag komen de situaties uit hun boeken wel heel dichtbij. Marjan van Berg: 'Opeens hoorde ik achter me: "Geef me je geld".'

Een column van Carina van Leeuwen
Carina van Leeuwen is naast thrillerschrijfster ook forensisch rechercheur. In haar column beschrijft ze hoe ze in deze twee werelden haar dagelijks leven doorbrengt.

Dag 1

Sneak Preview: Bot van Charles den Tex
In 2012 ontving Charles den Tex de Crimezone Award voor beste Nederlandstalige thriller voor De vriend. Een jaar later verscheen De erfgenaam en toen werd het op thrillergebied stil rondom Den Tex. Na een biografie (Fentener van Vlissingen) en een roman (met zijn vrouw Anneloes Timmerije) was er eindelijk weer tijd voor een thriller. Op Hebban lees je een exclusieve voorpublicatie van Bot.

Schrijfwedstrijd: Maak het verhaal van Tomas Ross af
Evenals de vorige editie organiseert Hebban tijdens de Thriller Tiendaagse een schrijfwedstrijd. Faction-grootmeester Tomas Ross schreef in 548 woorden de inleiding van een kort spannend verhaal. Nu is het jouw beurt om in de pen te kruipen en het verhaal af te schrijven in maximaal 1.452 woorden.

Aflevering 1 van de feuilleton van Loes den Hollander & Marjan van den Berg
Thrillerschrijvers Loes den Hollander en Marjan van den Berg schrijven tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse over hun belevenissen in het vak. Vandaag één van de knelpunten voor een schrijver: inspiratie. Loes den Hollander: 'Wat ik nu weer heb beleefd! Luister en huiver.'

Een kort verhaal van René Appel
In april verschijnt zijn nieuwste thriller, VerzwegenRené Appel, de godfather van de Nederlandse psychologische thriller, schreef in aanloop hiervan speciaal voor Hebban een kort verhaal. Over een andere thriller. Over een andere schrijver.

Een column van Donald Nolet
Donald Nolet
 won in 2014 met zijn debuutthriller Versleuteld zowel de Schaduwprijs als de Gouden Strop. In zijn column schrijft hij over het fenomeen van 'de tweede'.

Een kort verhaal van Melissa Skaye
In 2013 maakte Melissa Skay haar thrillerdebuut met Virtuele Tango, de start van de zogeheten VT-reeks. Dit jaar zal het derde deel Verleden tijd verschijnen. Speciaal voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse schreef ze dit korte verhaal.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nederlandse Thriller Tiendaagse 2016 - Dag 3

 

Overig

Thriller Tiendaagse ebook voordeel

op 09 februari 2016 door Sander (Hebban Crew) 66 boeken 8 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken