Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuw kinderboek van J.K. Rowling in de maak

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
Harry Potter-auteur J.K. Rowling is bezig met een nieuw kinderboek. Voor het eerst sinds 2007 zal er een boek onder haar eigen naam verschijnen, maar wanneer dit boek precies uitkomt, durft ze wegens haar drukke werkzaamheden nog niet aan te kondigen.

Tussendoor schreef ze wel een aantal detectives onder het pseudoniem Robert Galbraith en ze heeft net een script afgerond. Nu is de tijd aangebroken om weer terug te keren naar de kinderboeken. Ze zegt in een interview op BBC Radio 2: 'Ik ga zeker meer boeken schrijven als J.K. Rowling. Ik heb een deel van een kinderboek geschreven, waar ik weg van ben. Dat ga ik absoluut afmaken. En ik heb ideeën voor meer boeken voor volwassenen. Ik maak me soms zorgen dat ik niet genoeg tijd heb ze allemaal uit te schrijven. Dat is mijn midlife crisis. Dat ik deze aarde zal moeten verlaten voordat ik alle ideeën heb kunnen opschrijven.'

Harry Potter & The Cursed Child

Kaartjes voor het toneelstuk waarin een achtste Harry Potter-verhaal te zien is, zijn inmiddels uitverkocht. Rowling vindt het heel erg spannend. 'Ik heb altijd gezegd dat ik nooit nooit zou zeggen, omdat er al wel dingen in mijn hoofd bestonden voor 19 jaar na de boeken. Ik wilde het niet als roman schrijven, om duidelijke redenen. Dit toneelstuk zou nooit zijn gerealiseerd als dit specifieke team me niet had benaderd. Ik heb niet het initiatief genomen hiervoor.'

Cormoran Strike

Rowling sprak ook over de lancering van het derde boek van Robert Galbraith, Career of Evil, dat het verhaal van privédetective Cormoran Strike voortzet. Ze had het echt bevrijdend gevonden om onder een pseudoniem te schrijven en was er wat verdrietig van dat haar identiteit was onthuld, omdat ze wilde dat de boeken niet zo in de hype opgenomen zouden worden. 

Er zijn wel wat moeilijkheden bij het schrijven van crime onder een mannelijke pseudoniem. Om te ontdekken hoe afschuwelijk toiletruimten voor mannen zijn, moest ze haar echtgenoot wc's in sturen.

De BBC is een tv-serie aan het ontwikkelen, gebaseerd op de Cormoran Strike-boeken.

(Bron: The Telegraph)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw kinderboek van J.K. Rowling in de maak

 

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Robert Galbraith

Robert Galbraith

Achter het pseudoniem Robert Galbraith gaat niemand minder schuil dan J.K. Rowli...

Gesponsorde boeken