Hebban vandaag

Advertorial /

Ook Simone de Beauvoir verschijnt bij Orlando klassiekers

door Hebban Crew 1 reactie
Uitgeverij Orlando wil de wereld ontdekken en begrijpen door verhalen. Daarvoor kijken ze niet alleen naar het heden en de toekomst, maar ook naar het verleden. In hun klassiekerreeks worden tijdloze boeken van onvergetelijke auteurs opnieuw uitgegeven. Eind november wordt Simone de Beauvoir aan het rijtje toegevoegd met haar roman 'Alle mensen zijn sterfelijk'.

Simone de Beauvoir (1908-1986) was een Franse auteur, feminist en filosoof. Ze speelde een prominente rol binnen het existentialisme, evenals Jean-Paul Sartre en Albert Camus. Ze studeerde literatuurwetenschap, wiskunde en filosofie aan de Sorbonne. Ze ontmoette Sartre, met wie ze tot aan zijn dood een (open) relatie had, toen ze een docentenopleiding volgde. Samen stelden ze culturele en sociale normen aan de kaak, en in hun werk was de invloed van de ander merkbaar.

Voordat ze haar meesterwerk De tweede sekse schreef, waarin ze pleit voor de economische onafhankelijkheid van de vrouw, verscheen Tous les hommes sont mortels. Het is deze roman die door uitgeverij Orlando is uitgekozen als nieuwe aanwinst voor hun klassiekerreeks, waarin ook namen schitteren als Virginia Woolf, Jean Rhys en Muriel Spark.

'De Beauvoir op haar best: wijs én speels.' – Marja Pruis

Alle mensen zijn sterfelijk

Met een voorwoord van Marja Pruis

De befaamde roman Alle mensen zijn sterfelijk van de Franse filosoof en schrijver Simone de Beauvoir is het verhaal van de veertiende-eeuwse Italiaanse edelman Fosca, die niets liever wil dan de wereld overheersen en daarom een onsterfelijkheidselixer drinkt. Hij ontdekt dat zijn onsterfelijkheid echter meer nadelen dan voordelen heeft.

Het is ook het verhaal van de ambitieuze actrice Régine, die Fosca ontmoet in de twintigste eeuw nadat hij door de geschiedenis is gereisd als vertrouweling van Karel V, als ontdekkingsreiziger en als revolutionair tijdens de Franse Revolutie. Régine vindt het onverdraaglijk dat haar roem even kortstondig is als haar leven. Wanneer ze Fosca tot haar minnaar weet te maken waant ze zich gereed voor de eeuwigheid.

Alle mensen zijn sterfelijk verschijnt op 30 november.

Leesfragment

Wil je alvast proeven van De Beauvoirs klassieke roman? Hieronder vind je een leesfragment uit het boek. Wil je graag meer? Blijf vooral lezen, want we tippen ook nog een aantal andere titels uit de klassiekerreeks (met leesfragmenten) en je kunt meedoen met de winactie.

Leesfragment Alle mensen zijn sterfelijk

'Zonder de dood geen leven. Dat is mij altijd bijgebleven na het lezen van deze "onsterfelijke" roman. Voor mij was dit een levensles die ik nooit ben vergeten. Zo indrukwekkend kan literatuur zijn.' – Gerda Aukes, Boekhandel Den Boer

Ook in de reeks

(22)
'Heerlijk, wijs, rijk. Zowel in stijl, vorm en inhoud is Orlando een meesterwerk, met een gewaagde en ongeremde verteller.' – Marja Pruis
(1)
'Sparks beste roman. Deze meedogenloze en destructieve schooljuffrouw is een van de giganten van de naoorlogse literatuur.' – The Independent
(34)
'In de verhalen van Jean Rhys klinkt het unieke geluid van een groot talent. Als eeuwige buitenstaander beziet ze de wereld.' – de Volkskrant

(19)
'Een geweldig schrijver, waarlijk uniek, er is niemand zoals zij.' – Salman Rushdie
(20)
'Een van de mooiste Spaanse romans uit de twintigste eeuw.' – Carlos Ruiz ZafónOver de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ook Simone de Beauvoir verschijnt bij Orlando klassiekers

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken