Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: De witte kamer

door Hebban Crew 12 reacties
De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De longlist bestond uit 15 titels en werd beoordeeld door een grote lezersjury. Uit hun oordelen kwamen vijf titels voor de shortlist, waarvan we deze week iedere dag een genomineerde bekendmaken. De tweede genomineerde is 'De witte kamer' van Samantha Stroombergen.

Na de winst van de Bookspot Gouden Strop met haar debuut De witte kamer, vinden we Samantha Stroombergen ook terug op de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De jury van de Gouden Strop oordeelde: 'Het actuele thema en de levendige personages zorgen voor een diepere laag in het boek. Alle hoofdpersonen zijn hun onschuld verloren door gebeurtenissen in het verleden.' 

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Rechercheur Léon Coeur is direct gefascineerd: het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter.

De lezersjury van de Hebban Debuutprijs lieten uiteraard hun mening weten: 'Ik vond het een fijn boek om te lezen, echt zo' n boek waarvan je hoopt dat er nog meer boeken zijn met dezelfde hoofdrolspelers.' tot 'Het verhaal komt beelden over en blijft spannend tot de ontknoping.'

Of zoals de auteur zelf in een column op Hebban schrijft: 'Nu de reacties van meer lezers me bereiken, merk ik helemaal hoe anders iedereen zo’n boek ervaart: van verdachten waar ik echt nooit over na heb gedacht tot het hebben van bepaalde wensen waar het boek wel of juist niet aan voldeed.'

Auteursfoto: Hester Doove

Lees hier de Sneak Preview

Ebook van 11,99 voor 4,99

De witte kamer is verschenen bij uitgeverij Boekerij. Het ebook van De witte kamer is van 29 juli tot en met 4 augustus voor 4,99 euro verkrijgbaar bij Libris.

Ook genomineerd voor de Hebban Debuutprijs:


Hebban Debuutprijs 2019

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. 

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning en feelgood verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelde de vijftien genomineerde titels en bepaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken. De eindjury bestaat uit de Hebban Crew en een aantal boekverkopers, onder leiding van juryvoorzitter Grietje Braaksma. Voor de volledige eindjury, lees je het artikel op Hebban.

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal

 Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: De witte kamer

 

Gerelateerd

Over

Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (1990) is een thrillerauteur én boekenwurm. Op 5 juni 2018...