Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Opnieuw International Dagger voor Pierre Lemaitre

De Franse auteur Pierre Lemaitre ligt goed bij de Britse Crime Writers' Association. Won hij in 2013 al een International Dagger, gisteravond werd zijn boek Camille in deze categorie eveneens als beste verkozen.

De voormalig literatuurdocent Pierre Lemaitre (1951) heeft sowieso niet te klagen over jury's van boekenprijzen. Zijn thrillerdebuut, Travail Soigné (2006), won de Prix du Festival de Cognac. Voor zijn boek Au revoir là-haut nam Lemaître in 2013 de Prix Goncourt in ontvangst en de Nederlandse vertaling van de roman, Tot ziens daarboven, werd op 30 juni 2014 door het Institut Francais bekroond met de Prix Tulipe 2014. En dan nu, na de Dagger voor Alex twee jaar geleden, dezelfde prijs voor Camille.

Lemaitre verslaat niet de minste medegenomineerden. Op de shortlist stonden het Zuid-Afrikaanse thrillerfenomeen Deon Meyer met Cobra en de Zweedse criminoloog Leif G.W. Persson met Vrije val. Ook genomineerd waren Karim Miské (Arab Jazz), Dolores Redondon (The Invisible Guardian) en Andreas Norman (Into a Raging Blaze).

De Dagger voor non-fictie ging naar de journalist Dan Davies voor zijn boek In Plain Sight. Daarin schetst hij een portret van de Britse presentator en diskjockey Jimmy Saville, naar wie na zijn dood in 2011 een onderzoek wegens seksueel misbruik werd gestart. Hij zou betrokken zijn geweest bij 214 gevallen van misbruik, waaronder 34 van verkrachting. Het jongste slachtoffer was acht jaar oud

Christopher Fowler ging naar huis met de Dagger in the Library onder zijn arm. Hij kreeg die voor de thriller Bryant & May: The Bleeding Heart. De Short Story Dagger was voor Richard Lange voor zijn bundel Sweet NothingDe jury koos Greg Keen als winnaar van de Debut Dagger. Hij schreef zijn eersteling Last of the Soho Legends, tussen zijn werk als consultant en mediatrainer door. Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Opnieuw International Dagger voor Pierre Lemaitre

 

Gerelateerd

Over

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre (Parijs, 1956) is een Franse scenarioschrijver voor film en...

Gesponsorde boeken