Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Oud-winnaars in de race voor Gouden Strop 2016

door Hebban Crew 4 reacties
Vier voormalig laureaten van de Gouden Strop maken dit jaar opnieuw kans op deze thrillerprijs. Het zijn Michael Berg, Marion Pauw, Tomas Ross en Charles den Tex. Zij staan op de longlist die nog zes andere gegadigden telt.

Winnaar Jo Claes pleitte vorig jaar nog voor het slechten van de Chinese Muur tussen Vlaanderen en Nederland: thrillers van Hollandse bodem waren niet of nauwelijks in de boekhandel bij de zuiderburen te vinden en voor Vlaamse misdaadromans gold hetzelfde maar dan in Nederland. De jury, onder voorzitterschap van Opgelicht?!-presentatrice Antoinette Hertsenberg, stelde een longlist samen van tien titels die ook een klein 'muurtje' laat zien: slechts twee Vlamingen staan in het rijtje: Bavo Dhooge met Scam alarm en Hilde Vandermeeren met Stille grond. Gelukkig zijn de seksen nagenoeg gelijk verdeeld over de lijst.

Gouden Strop-winnaars Michael BergMarion PauwCharles den Tex en Tomas Ross zijn met respectievelijk Het meisje op de wegWe moeten je iets vertellenBot en Doodskopvlinder in de race voor de Strop. Volledigheidshalve dient wel vermeld te worden dat Ross zijn thriller samen met Corine Hartman schreef. Uitgeverij Cargo is met drie titels ruim vertegenwoordigd op de longlist.

Volgens de CPNB waren er voor deze editie 97 thrillers ingezonden, drie meer dan vorig jaar. De boekpromotor publiceert op 9 mei de nominaties voor zowel de Gouden Strop als debutantenaward de Schaduwprijs. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de prijzen is op de vooravond van de Spannende Boeken Weken op donderdag 2 juni. Waar deze Avond van het Spannende Boek gaat plaatsvinden, maakt de CPNB later openbaar.

De volledige longlist, op alfabetische volgorde:

Michael Berg – Het meisje op de weg, The House of Books
Bavo Dhooge – Scam alarm, Houtekiet
Bart-Jan Kazemier – Drone, Cargo
Heleen van der Kemp – Bijwerking, Cargo
Marion Pauw – We moeten je iets vertellen, Ambo|Anthos
Ross & Hartman – Doodskopvlinder, Cargo
Charles den Tex – Bot, De Geus
Marjolijn Uitzinger – De partijgenoot, De Geus
Hilde Vandermeeren – Stille grond, Uitgeverij Q
Esther Verhoef – Lieve mama, PrometheusOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Oud-winnaars in de race voor Gouden Strop 2016

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken