Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: De boekhandel van Teheran (met winactie)

door Hebban Crew 2 reacties
In 'De boekhandel van Teheran' neemt Marjan Kamali de lezer mee terug naar Teheran in 1953. De roman gaat over verlies, onverbrekelijke familiebanden en de kracht van eerste liefde. Op Hebban kun je alvast een sneak preview lezen van het boek. Nieuwsgierig geworden? We mogen vijf exemplaren van het boek weggeven. Lees snel verder!

Marjan Kamali werd in Turkije geboren; haar ouders zijn afkomstig uit Iran. Ze heeft veel van de wereld gezien, haar kindertijd bracht ze door in Kenia, Duitsland, Turkije, Iran en de Verenigde Staten. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Boston. Ze debuteerde met het boek Together Tea, dat niet in het Nederlands is vertaald. De boekhandel van Teheran is haar tweede roman, en haar eerste boek dat in het Nederlandse verschijnt.

The Notebook, maar dan beter’ – Cosmopolitan

Over het boek

Roya brengt de uren na school graag door in de boekhandel van meneer Fakhri, die vol staat met boeken, pennen, inktpotjes en schrijfpapier. De kasten met literatuur en poeŐązie oefenen echter de grootste aantrekkingskracht op haar uit.

Wanneer Roya op een dag een andere jonge klant ziet, Bahman, is het liefde op het eerste gezicht. Om hen heen is Teheran aan het veranderen: er wordt gefluisterd over een revolutie. Roya heeft met Bahman afgesproken op een plein, om vandaar naar een huwelijksloket te gaan, maar op de bewuste dag wordt er een coup gepleegd, die Iran voor altijd zal veranderen. Bahman komt niet opdagen in de chaos. Wekenlang probeert Roya contact met hem te zoeken, maar het mag niet baten. Tot bijna veertig jaar later, wanneer Roya door een speling van het lot eindelijk de kans krijgt om Bahman de vragen te stellen die haar al die tijd achtervolgd hebben.

‘Aan de hand van een prachtig liefdesverhaal neemt de auteur je mee naar het sprookjesachtige Teheran van de jaren vijftig.’ – Uitgeverij Ambo|Anthos

Leesfragment

Ben je benieuwd of De boekhandel van Teheran iets voor jou is? Je kunt hier alvast een fragment uit het boek lezen. Een tip voor de fans van De bijenhouder van Aleppo en De vliegeraar.

Lees een fragment uit De boekhandel van Teheran

Winactie

Ben je nieuwsgierig geworden door het leesfragment? We geven vijf exemplaren van het boek weg. Ga snel naar de winactie en wie weet valt dit boek binnenkort bij jou op de deurmat.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: De boekhandel van Teheran (met winactie)

 

Gerelateerd

Over

Marjan Kamali

Marjan Kamali

Marjan Kamali werd in Turkije geboren; haar ouders zijn afkomstig uit Iran. Haar...