Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Rennend door Beijing van Xu Zechen

Xu Zechen wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende auteurs van China. Volgende week verschijnt zijn roman 'Paobu Chuanguo Zhongguancun' in het Nederlands als 'Rennend door Beijing'. Een roman over het studentenleven in deze Chinese miljoenenstad, waar jongeren moeten sjacheren om hun hoofd boven water te houden. Lees hier een Sneak Preview!

Simpelweg overleven, dat is het voornaamste doel van de twintig miljoen inwoners in de overvolle metropool Beijing. Een van hen is de student Dunhuang, die net weer is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft geen huis, geen werk en geen vrienden. Een ontmoeting met een mooie, jonge vrouw met een lucratieve handel in illegale dvd's betekent voor Dunhuang het begin van een zakelijk avontuur en een nieuwe romance. Maar als de jongen met wie zij al jarenlang een knipperlichtrelatie heeft weer in beeld komt, moet Dunhuang een aantal belangrijke beslissingen nemen.

Met vaart en humor schetst Xu Zechen (1978) een eigentijds beeld van Beijing in zijn nieuwste roman Rennend door Beijing. Zechen wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende auteurs van China. 'Een van de beste twintig Chinese schrijvers onder de 41', schreef Peoples Literature Magazine. De auteur publiceerde zijn eerste verhalen toen hij nog studeerde. In China won hij meerdere prijzen voor zijn werk en zijn boeken worden onder meer in het Engels, Duits en Italiaans vertaald. Vanaf volgende week kunnen we in Nederland ook kennismaken met deze auteur. Rennend door Beijing verschijnt op 26 april bij Uitgeverij De Geus. Benieuwd naar dit boek?

Lees hier een voorpublicatie

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil je Rennend door Beijing winnen? We maken een aantal lezers blij met een exemplaar! Doe mee met de giveaway!

Meer veelbelovende romans in april en mei:

Prinses Bari van Sok-Yong Hwang (26 april, De Arbeiderspers)
Hongersnood drijft Bari van Noord-Korea naar China, waar ze de oceaan oversteekt in het ruim van een vrachtschip. Ze komt in Londen terecht, waar ze als masseuse aan het werk gaat. Bari heelt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Van haar grootmoeder heeft ze de gave geërfd om door dromen naar het verleden en de toekomst te reizen. Te midden van andere immigranten zoekt ze haar weg.

Vroeger was alles beter! van Tuomas Kyrö (26 april, Wereldbibliotheek)
Een bejaarde man is zich er heel erg van bewust dat de wereld naar de haaien gaat. Elke dag bezoekt hij trouw zijn demente vrouw in een verpleeghuis en wordt daar steeds geconfronteerd met zijn eigen naderende einde. Daarom gaat de man zijn begrafenis regelen. Als hij een ongelukje krijgt met zijn zelfgetimmerde kist en in het ziekenhuis belandt, ondekt de bejaarde man dat de moderne tijd ook zo zijn voordelen heeft.

De vijfde dag van Frank Noë (28 april, Nieuw Amsterdam)
Nederland, na de oorlog. Het land is in opbouw. Voor de eenentwintigjarige Sylvia is viskwekerij 'De vijfde dag' haar leven. Maar dan worden de Oostvaardersplassen tot natuurgebied verklaard en strijken er de eerste aalscholvers neer. Niemand kan voorspellen hoe de strijd tegen de beschermde vogels beslecht zal worden.

De vier seizoenen van de zomer van Gregoire Delacourt (2 mei, Ambo Anthos)
Zomer 1999. Terwijl moeders liggen te doezelen in de zon spelen kinderen op het brede strand van Le Touquet. Overal om hen heen bloeit de liefde op. Vier stellen van 15, 35, 55 en 75 ontmoeten elkaar, zich onbewust van de invloed die ze op elkaar hebben.Stad van de honden van Leon de Winter (2 mei, De Bezige Bij)
Moshe Eisenmann, de beste neurochirurg van Israël, wordt geopereerd aan een hersentumor ter grootte van een golfbal. Als hij ontwaakt is hij een beter en hoopvol mens, maar hij kan ook opeens met honden praten. Op straat in Jaffa stuit hij op straathond Ali, een nogal cynische reu die alles heeft gezien en geen illusies heeft over het Midden-Oosten. Tussen hen beiden groeit een onwaarschijnlijke en bijzondere vriendschap. Samen ondernemen ze een spannende zoektocht naar het Tabernakel in de hoop dat een goddelijk wonder vrede kan brengen tussen de joden en de Arabieren.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Rennend door Beijing van Xu Zechen

 

Gerelateerd

Over

Xu Zechen

Xu Zechen

Xu Zechen (1978) schrijft korte verhalen en romans en wordt beschouwd als een va...

Gesponsorde boeken