Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillertips voor late vakantiegangers

In het noorden zijn de scholen weer begonnen en de rest van het land zal spoedig volgen. Voor de meesten zit de vakantie erop of nadert het einde ervan met (te) rasse schreden. Voor hen die een verlof voor de boeg hebben, geeft de site Crime Fiction Lover nog een handvol tips om de koffer mee te vullen.

De Engelse website Crime Fiction Lover werd opgericht door twee journalisten die hun passie voor en hun kennis over het thrillergenre willen delen met gelijkgestemde liefhebbers. Het team achter de site is inmiddels flink uitgebreid en vrijwel dagelijks belicht het de misdaadliteratuur in al haar facetten: van Scandinoir tot hardboiled detectives. Crime Fiction Lover geeft de late vakantieganger de volgende thrillertips mee:

Jussi Adler-Olsen Dossier 64. ''Het vierde deel in de Q-serie belicht enkele lastige kwesties uit het verleden van Denemarken'', schrijft Crime Fiction Lover. De thriller verhaalt over gedwongen abortussen, sterilisatie van vrouwen en rasverbetering. ''Een moeilijke zaak voor de verbittere inspecteur Mørck en zijn assistent Assad.'' Alternatief: Voor hen die Dossier 64 al gelezen hebben, tipt de site The Hunting Dogs van de Noorse schrijver Jørn Lier Horst, die ermee de Glazen Sleutel won. ''Een absolute winnaar.''

Peter MayEntry Island. De Schotse schrijver laat de Hebriden, de eilandengroep waar zijn thrillers zich doorgaans afspelen, achter zich en kiest een eiland voor de kust van het Canadese Quebec als plaats delict. Sime McKenzie, een politieman uit Montreal, wordt belast met het onderzoek naar de moord op de rijkste inwoner van het eiland, James Cowell. McKenzie heeft het gevoel dat hij Cowells weduwe eerder heeft ontmoet, maar hij kan het zich niet meer herinneren. May mengt heden en verleden in dit boek dat op de shortlist staat voor de Deanston Scottish Crime Book of the Year Award.

Gillian FlynnVerloren vrouw (eerder verschenen als Donker hart). ''Lees dit boek voordat de film uitkomt'', adviseert Crime Fiction Lover met klem. Het verhaal over de vraag of Nick en Amy Dunne wel werkelijk zijn die zij zeggen te zijn, wordt verfilmd door David Fincher. Nadat zijn vrouw is verdwenen, gaat Nick naar haar op zoek om zichzelf van alle blaam te zuiveren.

Mark BillinghamThe Bones Beneath. In deze twaalfde Tom Thorne-thriller moet een veroordeelde moordenaar de politie helpen de lichamen van zijn slachtoffers zien te vinden. De moordenaar is een psychopaat en de rechercheur is de welbekende Thorne. De slachtoffers zijn begraven op een verlaten eiland voor de kust van Wales. Crime Fiction Lover: ''Het volmaakte recept voor een ijzingwekkend spannende thriller.''

Emma HealeyZe is zoek. ''Je hoeft tegenwoordig geen snordraaiende intellectueel of een getroebleerde alcoholist te zijn om als speurder te fungeren'', stelt de site. ''Hoe ongewoner de held des te beter.'' In het debuut van Healey heet de heldin Maud, een demente tachtigjarige, die desondanks zeker weet dat zij een vriendin had die Elizabeth heette en dat zij wordt vermist.

(Bron: Crime Fiction Lover)Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Thrillertips voor late vakantiegangers

 

Gerelateerd

Over

Mark Billingham

Mark Billingham

Mark Billingham (1961) werd geboren en groeide op in Birmingham. Hij werkte een...