Hebban vandaag

Leesclubs /

'Verzamelde werken' is Boek van de Maand bij Mezza's boekenpanel

door Hebban Crew 4 reacties
Op zaterdag 2 oktober valt het magazine van AD weer in de bus, Mezza. Een geliefd onderdeel is het Mezza's boekenpanel, dat maandelijks vier boeken bespreekt, waarvan er eentje verkozen wordt tot Boek van de Maand. Deze maand valt de keuze op 'Verzamelde werken' van Lydia Sandgren. Op Hebban lees je een sneak preview en kun je meedoen aan een leesclubdiscussie!

'Knap als in een perfect gecomponeerd popnummer – aanstekelijk, bombastisch, onweerstaanbaar…' – Weekendavisen (Denemarken)

Verzamelde werken

Martin Berg, eigenaar van een kleine, noodlijdende uitgeverij, belandt in een levenscrisis. Enkele jaren geleden verdween zijn vrouw, Cecilia Berg, uit zijn leven en liet een enorme leegte achter. Nu hij op middelbare leeftijd terugkijkt op zijn leven, kan hij alleen zien wat had kunnen zijn. Hij vraagt zich af waaruit zijn verzamelde werken gedurende zijn leven bestaan: zijn hechte vriendschap met kunstenaar Gustav Becker, zijn hartstochtelijke liefde voor zijn nu vermiste vrouw, zijn twee kinderen en, niet in de laatste plaats, het onaffe manuscript dat hem en zijn jeugddromen lijkt te bespotten.

Tegelijkertijd ontmoeten we de rusteloze Rakel, Martins dochter van in de twintig, die zich niet op haar plaats voelt in Göteborg. De stad bereidt zich voor op een overzichtstentoonstelling van het werk van de gevierde schilder en familievriend Gustav Becker, en waar ze ook is, overal kijkt Rakel in de ogen van haar mysterieus verdwenen moeder, die op de aankondingsaffiches prijkt – de raadselachtige Cecilia, de muze van de briljante kunstenaar. Wanneer Rakel een mogelijke aanwijzing vindt over het lot van haar moeder, gooit dat haar leven volledig overhoop.

Leesfragment

Lydia Sandgren werkte tien jaar aan haar debuut en maakte een daverende entree in de literaire wereld. Ze verkocht alleen in Zweden al meer dan 100.000 exemplaren van Verzamelde werken en ontving zowel de BMF-Prijs van de Zweedse Boekhandelaren als de Augustusprijs 2020, de belangrijkste Zweedse literatuurprijs. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan zestien landen. De Nederlandse vertaling is van Eline Jongsma en Janny Middelbeek-Oortgiesen.

Heb jij zin om mee te doen aan een discussie rond het nieuwe Boek van de Maand van Mezza's boekenpanel en smaakt het leesfragment hieronder zeker naar meer, schrijf je dan in voor de leesclub. We delen tien boeken uit. Heb jij het boek al of word je helaas niet ingeloot? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten met een eigen exemplaar. Doe je mee?

Lees een fragment uit Verzamelde werken

'Lydia Sandgren is een debuutauteur, maar ze schrijft deze roman alsof ze al decennia niets anders heeft gedaan.' – Svenska Dagbladet

Het Mezza boekenpanel

Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia. In het boekenpanel zitten: Erna Staal (directeur bibliotheek Gouda), Olaf Tigchelaar (boekverkoper Kramer & van Doorn, Zeist), Anthoni Fierloos (boekverkoper en eigenaar Boekhandel Het Paard van Troje, Goes) en Debbie van der Zande (redacteur Hebban.nl). Maandelijks bespreken zij vier boeken, waarvan zij er een verkiezen tot Boek van de Maand.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 10 leesexemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Verzamelde werken' is Boek van de Maand bij Mezza's boekenpanel

 

Gerelateerd

Over

Lydia Sandgren

Lydia Sandgren

Lydia Sandgren (1987) groeide op in het westen van Zweden. Schreef, las, tekende...

Overig

Mezza's boekenpanel 2021 - 2022

op 15 mei 2021 door Hebban Crew 48 boeken 9 volgers 0 reacties 4 likes

Hebban Spots

Verzamelde werken

19 volgers

Welkom bij de Hebban Leesclub rond het Boek van de Maand van het Mezza boekenpanel. Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor...


Gesponsorde boeken