Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Week van het Vergeten Boek #1 - Het complot tegen Amerika

door Sander (Hebban Crew) 12 reacties
Iedere lezer heeft er wel een: dat ene boek dat al jaren in een hoek van je boekenkast ligt te verstoffen. Hebban daagt je uit om dit exemplaar in 2017 toch écht eens te lezen. Natuurlijk geeft de redactie het goede voorbeeld en deelt met jou haar goede leesvoornemen voor het nieuwe jaar. Vandaag het Vergeten Boek van hoofdredacteur Sander Verheijen.

Toen ik tijdens een redactieoverleg enkele weken geleden het idee opperde om een Week van het Vergeten Boek te organiseren, zag ik mijn redactieleden in gedachten al hun boekenkast scannen. Iedereen heeft er namelijk wel een. Wij bleken er allemaal meer dan één te hebben: het boek dat je kocht in een opwelling en dat haast ongemerkt in de kast verdween of dat boek waar je zo naar uitkeek maar nog even op z’n beurt moest wachten en dat nog steeds doet. Dat ene boek waar iedereen over sprak en dat je echt móést hebben maar nog niet las. Het boek dat uiteindelijk ongelezen in je boekenkast belandde om er vervolgens niet meer uit te komen. De boeken waarvan je nog altijd vindt dat je ze echt een keer moet lezen. Dát zijn onze vergeten boeken en die staan centraal in deze themaweek op Hebban.  

Mijn vergeten boek kocht ik ruim tien jaar geleden: Het complot tegen Amerika van Philip Roth. De titel in combinatie met een swastika op de cover greep mijn aandacht in de winkel. Als 100% thrillerlezer (ik was net gestart met Crimezone.nl) geloof ik niet dat ik er al veel over had gehoord of gelezen, maar gezien het boek al binnen enkele maanden aan zijn vierde druk bezig was, moet er buzz omheen zijn geweest.  

Ondanks de vele verhuizingen in de afgelopen tien jaar trok ik het boek in vrijwel ongeschonden – dus ook ongelezen – staat uit mijn boekenkast. Ik denk dat ik het nooit heb opengeslagen. De rug is nog kaarsrecht. In de maanden en jaren die volgden las ik alleen maar thrillers om ze als recensent te bespreken voor Crimezone of ze als acquirerend redacteur te beoordelen voor uitgeverij Unieboek. Een vergeten boek uit het boekje dus. Ik leg alles aan de kant en ga er vanavond nog aan beginnen.  

Natuurlijk is Het complot tegen Amerika niet het enige boek dat ongelezen in mijn kast terecht kwam. Voor mijn Reading Challenge 2017 maakte ik alvast een selectie van oudere en jongere vergeten boeken waaronder: Next van Michael Crichton, Brandend ijs van Jeffery Deaver en Messias van Boris Starling. Die gaan er ook aan in 2017 en daarmee heb ik in ieder geval alvast een aardig voornemen voor het nieuwe jaar.  

Sander Verheijen
Hoofdredacteur Hebban.nl

Heb jij Het complot tegen Amerika gelezen?

Plaats een recensie op de boekpagina. Onder alle inzenders van nieuwe recensies bij het betreffende 'vergeten boek' worden in januari mooie prijzen verloot. 

Wat is jouw #vergetenboek? Laat het ons hier weten!  Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Week van het Vergeten Boek #1 - Het complot tegen Amerika

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken