Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | De Krijtman en meer verwachte boeken deze week

door Daphne van Rijssel (crew) 6 reacties
Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met een nieuwe aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 

De Krijtman van C.J. Tudor

Iedereen heeft geheimen. Iedereen is ergens schuldig aan.

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Of was het toen we het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie De Krijtman voor het eerst ontmoette.

Het was De Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar het lichaam van een meisje. Het grootste deel ervan, atlhans...

Dat was dertig jaar geleden, en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.


Bijzonderheden: Inspiratie voor het schrijven van deze debuutthriller kreeg C.J. Tudor doordat haar eigen kind met stoepkrijt op hun oprit tekende. Toen de schrijfster later die avond de deur opendeed, werd ze door een hele rij krijtmannetjes 'begroet', wat haar de stuipen op het lijf joeg.

Lees hier een sneak preview van De Krijtman.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 475 | Verschijnt: rond 30 januari 2018  

Het ongeluk project van Julie Buxbaum

Het ongeluk project is een prachtige en ontroerende youngadultroman van de New York Times-bestsellerauteur Julie Buxbaum.

David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje. Zit al 622 dagen alleen tijdens de schoolpauze. Kit gaat voor het eerst weer naar school nadat haar vader is verongelukt. Sinds haar vaders dood, weet Kit niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. In de pauze gaat ze daarom naast David zitten in de hoop met rust gelaten te worden. Maar Davids vreemde directheid blijkt juist een verademing. Zo ontstaat een wonderlijke vriendschap.

Als Kit en David samen ‘Het ongeluk project’ opstarten om meer te weten te komen over het auto-ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?


Bijzonderheden: Julie Buxbaum schreef ook de succesvolle Young Adultroman Vertel me drie dingen, over Jessie die moet omgaan met alle veranderingen in haar leven: een verhuizing, een nieuwe school en het verlies van haar moeder. Buxbaums boeken worden in 19 landen vertaald.  

Categorie: Young Adult | Wil ik lezen: 53 | Verschijnt: rond 30 januari 2018

Het enige verhaal van Julian Barnes

De meester van het menselijke hartzeer - nu over de levenslange gevolgen van een grote liefde

Begin jaren zestig. In een saaie voorstad van Londen brengt de negentienjarige student Paul de zomermaanden door in zijn ouderlijk huis. Op aanraden van zijn moeder schrijft hij zich in bij de plaatselijke tennisclub. Tijdens een toernooi ontmoet hij Susan: achtenveertig jaar oud, zelfverzekerd, ironisch, overdonderend. Susan is getrouwd, met twee volwassen dochters. Paul en Susan worden elkaars geliefden.

In Het enige verhaal kijkt Paul jaren later terug op de zomer die zijn leven voorgoed veranderde, op het begin van hun liefde, op de daaropvolgende jaren samen en hoe dit leven uiteindelijk, heel langzaam, ontrafelde.

Bijzonderheden: In het werk van Julian Barnes keren steeds dezelfde vragen terug, maar in een andere vorm. Stel dat we een verhaal moeten maken van ons leven. Kunnen we dan in dat verhaal zeggen dat we écht hebben geleefd? En tegen welke prijs? Ook in Het enige verhaal stelt de auteur deze vragen, ditmaal vanuit het perspectief van een oudere man die terugblikt op de liefde van zijn leven.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 19 | Verschijnt: rond 31 januari 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 29

Wil ik lezen: 109

Wil ik lezen: 92

Wil ik lezen: 25

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wil ik lezen | De Krijtman en meer verwachte boeken deze week

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken