Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Wouter Helders wint Hebban Thriller Debuutprijs 2016

door Soraya Vink (crew) 7 reacties
'Machtsstrijd' van Wouter Helders is door een lezersjury bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2016. Helders kreeg de award zojuist uitgereikt door Ilse Ruijters, winnares van vorig jaar, tijdens het Nederlands Thrillerfestival in het Stadstheater van Zoetermeer.

Chris Hurkman werkt als geoloog in Namibië voor het bedrijf dat zijn vader jaren geleden oprichtte met zakenpartner Antonie de Graaff. Wanneer De Graaff zijn omgeving schokt door onverwacht zelfmoord te plegen, barst tussen de erfgenamen, Chris en de twee kinderen van De Graaff, een meedogenloze strijd los. De Graaffs zoon, Cecil, gaat niets uit de weg om de andere erfgenamen buiten spel te zetten. De Vlaamse onderzoeksjournaliste Sofie Lafleur komt tijdens de zoektocht naar de moordenaars van haar vader een complot op het spoor dat de havens van Rotterdam verbindt met de dubieuze mijnbouwpraktijken in de Congolese jungle. Het illegaal mijnen van coltan, uitbuiting van de lokale bevolking, sabotage en zelfs moord lijken allemaal met elkaar verweven en wijzen dezelfde kant op: naar Hurkman & De Graaff. 

Eerder dit jaar bevond hij zich nog in Mali om verslag te doen van de Nederlandse inbreng in de vredesmissie van de VN. Maar Wouter Helders, die stiekem altijd iets met Defensie heeft gehad, houdt het niet bij zijn werkzaamheden als militair journalist en verkent de grenzen van feiten en fictie in zijn debuutthriller Machtsstrijd, waarin de grondstof erts een belangrijke rol speelt. Het was echter niet zijn allereerste manuscript dat hij opstuurde, vertelt Helders in een interview in het magazine Meer Boek voor Mannen. 'Machtsstrijd is mijn derde manuscript en het eerste waar ik trots genoeg op was om het naar een uitgever te sturen,' aldus de debutant.

'Dit debuut is origineel en heeft een bijzondere en unieke verhaallijn. Vol met intriges en bedrog.'  


Machtsstrijd is een boeiende debuutthriller over een vrij onbekende wereld, en een strijd voor macht en hoe deze kosten wat kost van alles te kunnen verkrijgen. Er zit veel actie in het boek zonder dat er sprake is van enorm veel bloedvergieten of rondvliegende kogels, waardoor het met trots het label 'actiethriller' mag dragen.  

Het debuut van Helders is een thriller van formaat, waarbij hij op onverwachte wijze in de laatste pagina’s de lezer nog een laatste maal op het verkeerde been weet te zetten.

Machtsstrijd van Wouter Helders verscheen in juni bij Karakter Uitgevers.De Hebban Thriller Debuutprijs werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars van de Hebban Thriller Debuutprijs waren Arjen Lubach (IV, 2013), Bronja Hoffschlag (De dode kamer, 2014) en Ilse Ruijters (De onderkant van sneeuw, 2015).

De andere genomineerden waren:

De foto's van winnaar Wouter Helders, de juryleden en uitreiker Ilse zijn van de hand van Scholtes fotografieOver de auteur

Soraya Vink (crew)

7 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wouter Helders wint Hebban Thriller Debuutprijs 2016

 

Gerelateerd

Over

Wouter Helders

Wouter Helders

Wouter Helders, schrijver en militair journalist. Getrouwd met Evita en vader va...