Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Zilverspoor gaat door en geeft weg!

door Hebban Fantasy 88 reacties
De op 12 April 2015 overleden Jos Weijmer was de oprichter en drijvende kracht achter Uitgeverij Zilverspoor. Na zijn plotselinge overlijden heeft de uitgeverij dan ook een paar maanden stil gelegen. Naast het grote verdriet moest er enorm veel worden geregeld en uitgezocht, wat ook weer werd/wordt vertraagd door de bijbehorende bureaucratische rompslomp.

Medewerkers van de uitgeverij en de familie van Jos wisten echter één ding zeker. Als het even kan willen we dóór. Om het werk van Jos voort te zetten maar ook om perspectief te bieden aan alle betrokken redacteurs, vormgevers, auteurs en lezers. Voor de ‘Zilver-familie’ is de uitgeverij namelijk veel meer dan alleen een zakelijke onderneming. Het gaat om de dromen van mensen, om inspiratie en realisatie. 

Er is daarom al het mogelijke gedaan om, ook tijdens deze periode van onzekerheid, de lopende zaken te onderhouden - zoals de distributie van reeds gepubliceerd werk, en vertegenwoordiging op (fantasy)beurzen.

Inmiddels is er zeer goed nieuws te melden. Na de eerste inventarisatie is duidelijk geworden dat, onder voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen, Uitgeverij Zilverspoor (inclusief Zilverbron en Alter Ego Press) kan en zal worden voortgezet door de enthousiaste medewerkers Cocky en Barry van Dijk. Tijdens het tussentraject, tot eind 2015, zal ook de partner van Jos (Roelie Raemaekers) nog enigermate betrokken zijn.

Concreet betekent dit dat de boeken die in april niet konden verschijnen, binnen de komende maanden alsnog zullen worden gepubliceerd. Op Castlefest (31 juli – 2 augustus 2015) presenteerden Uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron maar liefst negen nieuwe boeken en eind september dit jaar volgen nog eens negen nieuwe publicaties tijdens Elfia Arcen. Dit is en was mede mogelijk dankzij diverse professionele vormgevers (Marijke, Tais en Kim) die geholpen hebben met het drukklaar maken van de boeken, zonder hier iets voor terug te verwachten. 

Kelly van der Laan: "Castlefest is voor mij het evenement van het jaar, dus om tijdens dat zonovergoten weekend Bloed en Scherven te mogen presenteren was fantastisch! Wat een topweekend was het!"

Jan van Mazijk: "Castlefest, een fair, een feest om nimmer te vergeten. Ik was er, met mijn Grimmig rijk, dus ik kan het weten!"

Kim Houtkamp: "Het voelde nogal surrealistisch om met mijn eerste boek op een evenement als Castlefest te staan, maar het was super gezellig, leuk en heel bijzonder. De herinneringen aan deze ervaring zullen nog lang indruk op me blijven maken."

Latoya Moirae: "Op het megagezellige Castlefest ontmoet je altijd oude bekenden en leuke nieuwe mensen. Dit jaar was vooral bijzonder, omdat mijn nieuwe boek 'De slang in het paradijs' is verschenen, dat ik voor het eerst hier mocht verkopen."

Kim ten Tusscher: "Wanneer een nieuw boek uitkomt, is dat altijd bijzonder, maar deze keer nog meer dan anders, omdat het zo lang onduidelijk was of en wanneer Prooi uit zou komen. En dan sta je ineens toch op een van de fijnste festivals van Nederland met een nieuw boek en nog steeds dezelfde Zilver-familie (met wat extra broers en zussen zelfs). Dat is natuurlijk geweldig mooi!"

Melissa Skaye: "Castlefest is elk jaar weer een feest, mede dankzij en door de Zilver-familie, en dat was dit jaar niet anders. Als er dan mooi uitgedoste fans superblij met Jeremy Jago boek 3: De strijd om Gemini de stand verlaten is dat, heel cliché maar niet minder gemeend, de kers op de slagroomtaart! Angelina van Kemenade: Leuk en spannend tegelijk. Gevoel: 'Nu ben ik echt auteur en is schrijven meer dan maar een hobby."

J. Sharpe: "Het is altijd bijzonder om je nieuwe boek voor het eerst in handen te hebben en te signeren voor mensen. Nu, omdat co-auteur Jos Weijmer er helaas niet meer is, nog meer. Naast een spannend boek vol plotwendingen en veel vaart is het vooral een mooi eerbetoon aan hem geworden."

Cocky van Dijk: "Het was een magisch weekend. De droom gaat door! Heerlijk om iedereen zo gelukkig te zien."

 

FANTASTISCHE GIVEAWAY

In het weekend van 1 en 2 augustus werden op Castlefest negen nieuwe titels gelanceerd van de uitgeverijen Zilverspoor en Zilverbron. Om dit te vieren geeft Zilverspoor op Hebban één pakket met alle negen nieuwe boeken weg! Je vindt ze allemaal in de rechter kolom op deze pagina.

Wat moet je doen om kans te maken op dit geweldige boekenpakket? 

  1. Laat onder dit artikel weten naar welk van de negen boeken je het meeste uitkijkt en waarom.
  2. Plaats dit boek op je 'wil ik lezen'-boekenplank.
  3. Deel dit artikel op Twitter via de #hebbangiveaway-knop hieronder. 
  4. Doe dit allemaal voor woensdag 12 augustus a.s. 12:00 uur.

  

  Over de auteur

Hebban Fantasy

323 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Zilverspoor gaat door en geeft weg!

 

Gerelateerd