Advertentie

Guillaume Musso

Spots 6 Topics 1 beschrijving bewerken

Guillaume Musso (Antibes, Frankrijk, 1974) is een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk. Als student schreef hij ook toneelstukken. Na zijn middelbare schooltijd vertrok hij op negentienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten. In New York verdiende hij geld door het verkopen van ijsjes. Toen hij terugkeerde in Frankrijk behaalde hij een bachelordiploma in economie, een vak waar hij later les in gaf. Musso reist regelmatig naar de Verenigde Staten, een land waarvan de invloeden terug te vinden zijn in zijn boeken.

Musso debuteerde met de roman Skidamarink  (2001) over de diefstal van de Mona Lisa uit het Museum D’Louvres. Vervolgens schreef hij een aantal zeer succesvolle thrillers. Vooral zijn latere werk verscheen in Nederlandse vertaling, waaronder Central Park  (Central Park, 2014), Vlucht uit New York  (7 ans après, 2012) en Bericht uit Parijs  (L'appèl de l'ange, 2011).

Zijn boeken werden in meer dan zesendertig landen uitgegeven en wereldwijd werden meer dan achttien miljoen exemplaren verkocht.

Nieuwste boek

Het geheime leven van schrijvers - Guillaume Musso Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Thriller Café / Het meisje en de nacht - Guillaume Musso
08 juni 2019 9 reacties
Thriller Café / De Thriller Club bezoekt Frankrijk
22 augustus 2018 38 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken