Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Ivo Victoria Auteur

Hebban-auteur


17 lezers volgen deze auteur

Ivo Victoria

Artikelen 6 Newsroom 2 Spots 7

Ivo Victoria (1971) emigreerde in de zomer van 2002 vanuit Antwerpen naar Amsterdam alwaar hij tot op de dag van vandaag woont en werkt. In september 2009 verscheen zijn eerste roman: Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt) bij uitgeverij Anthos. Tot op heden verschenen er vier herdrukken en werden er meer dan tienduizend exemplaren van verkocht in Nederland en België. Het boek stond op de tiplijst voor de AKO Literatuurprijs, haalde de shortlist voor de Selexyz Debuutprijs 2010 en tevens de longlist voor de Academica Debutantenprijs.

Op zes oktober 2011 verscheen de tweede roman van Ivo Victoria. Gelukkig zijn we machteloos werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2012. Ook stond het boek op de Tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2012. Dieven van vuur, verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen. Het boek zeer lovend ontvangen, stond op diverse eindejaarslijstjes en staat op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2015.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Ivo Victoria