Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jean-Claude van Rijckeghem

Newsroom 1 Spots 1

Jean-Claude van Rijckeghem (Gent, 1963) is een Vlaamse auteur en tevens een bekend filmproducent. In 1994 was hij medeoprichter van het onafhankelijke Belgische filmproductiebedrijf A Private View.

Samen met Pat van Beirs schreef hij een aantal  prijswinnende boeken en filmscenario's. Hun historische jeugdromans Jonkvrouw  (2005) en Galgenmeid  (2010) zijn bekende titels die in Nederland en België in de prijzen vielen. Zo won Jonkvrouw  de Thea Beckmanprijs, de Boekenleeuw, de Kleine Cervantes én de Prijs van de Kinder- en Jeugdjuryprijs Vlaanderen. Ook de succesvolle stripboekenreeks Betty & Dodge, die zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw, komt van hun hand. Het schrijversduo werd tijdens het filmfestival van Cannes 2008 bekroond voor het scenario van de succesfilm Aanrijding in Moscou.
Naast boekenschrijver is Van Rijckeghem ook een bekend scenarioschrijver. Zo werkte hij samen met Chris Craps aan het scenario van Crusade in jeans  (2006), de verfilming van het boek Kruistocht in spijkerbroek  van Thea Beckman.

Van Rijckeghems werk verscheen in vele landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Australië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, België en Nederland.

Nieuwste boek

Onheilsdochter - Jean-Claude van Rijckeghem Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Clubrecensie IJzerkop
05 juni 2019 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken