Advertentie

Michel Faber

Artikelen 5 Spots 3 beschrijving bewerken

Michel Faber is een Schotse schrijver van Nederlandse herkomst. Hij werd in 1960 geboren in Den Haag. Op zevenjarige leeftijd emigreerde hij met zijn ouders naar Australië. In 1993 verhuisde Faber met zijn tweede vrouw naar Schotland. In 1998 verscheen de verhalenbundel Gods speelgoed, die door de critici werd bejubeld en met verscheidene literaire prijzen werd bekroond. Zijn eerste roman, Onder de huid, verscheen in 2000 en werd verfilmd als 'Under the Skin' met Scarlett Johansson in de hoofdrol. Zijn monumentale werk Lelieblank, scharlakenrood  is ongetwijfeld Fabers bekendste boek. Het was bij zijn verschijnen in 2002 kandidaat om op de nominatielijst voor de Booker Prize te staan, maar omdat Faber geen Commonwealth-nationaliteit had en weigerde zich tot Brit te laten naturaliseren, kon dit niet doorgaan. 

Fabers boeken werden allemaal vertaald in het Nederlands, echter niet door hemzelf hoewel hij de taal nog altijd feilloos beheerst.

Meer over Michel Faber

  Meer artikelen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Uitgevers en auteurs over de historische roman
21 februari 2018 20 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken