Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stephen Hawking

Artikelen 1 Newsroom 3 Spots 4 beschrijving bewerken

Stephen Hawking (1942-2018) is een Engelse natuurkundige, kosmoloog, wiskundige en schrijver. Hij wordt beschouwd als een van de meest briljante theoretische natuurwetenschappers sinds Albert Einstein. Hawking leidt aan ALS en ondanks zijn volstrekte invaliditeit blijft hij actief schrijven. Met zijn boeken Het heelal, waarin hij de stand van zaken binnen de kosmologie beschrijft en met Een korte geschiedenis van de tijd werd hij wereldberoemd. Sinds 2006 werkt Hawking samen met zijn dochter Lucy aan een reeks jeugdboeken. De boeken verschenen in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Pimento. In 2016/2017 gaf uitgeverij Kluitman deze George-serie opnieuw uit. De Britse natuurkundige en kosmoloog overleed 14 maart 2018 in zijn woonplaats Cambridge. 

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 14/03/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De antwoorden op de grote vragen - Stephen Hawking Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Een raket naar Mars: buitenaards leuke boeken
05 mei 2018 10 reacties
Readers Café / Writers Who Were: 2017/2018
20 maart 2018 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken