Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Volker Kutscher

Artikelen 2 Spots 1 beschrijving bewerken

Volker Kutscher (Lindlar, 1962) is een Duitse journalist en auteur van historisch georiënteerde misdaadromans. Na zijn studies Duitse taal, filosofie en geschiedenis aan de universiteiten in Wuppertal en Keulen werkte hij als redacteur bij een krant.  

In 1995 publiceerde hij zijn eerste misdaadroman: Bullenmord, in 2001 gevolgd door Der schwarze Jakobiner  (beide niet vertaald). Zijn derde boek, Der nasse Fisch, verscheen pas in 2007 en werd naar het Nederlands vertaald als Schaduw over Berlijn. Kutscher introduceerde hiermee zijn protagonist Gereon Rath, een Keulse commissaris van politie. Van de Rath-serie werd in 2012 het vierde deel uitgebracht (Die Akte Vaterland ), maar in Nederlandse vertaling verscheen vooralsnog alleen deel twee: De stille dood  (Der stumme Tod, 2008). De serie werd bekroond met de Krimifuchs literatuurprijs en met de Krimi-Blitz publieksprijs. 

Kutschers misdaadverhalen zijn gesitueerd in Berlijn in de periode van de Weimarrepublik (Duitsland, 1918-1933). De verhalen bevatten dan ook veel beschrijvingen van deze stad

 

Laatste bewerking door Carola op 17/11/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde series
16 mei 2021 104 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken