Chinese vrucht

Elbert Grift Elbert Grift
28 mrt 2022

Gereon Rath, een eigenzinnige politieman, wordt belast met de eigenaardige dood van een actrice die de overlijdt nadat een lamp van 30 kilo haar trof, na te zijn los geraakt van de bevestiging, een tragisch ongeluk zo lijkt het.
Maar al snel wordt duidelijk dat het mogelijk sabotoge is en dus zou het om moord kunnen gaan, als even later weer een actrice dood wordt aangetroffen wordt het vermoeden sterker.
We komen in de wereld van de film waar de stomme film op het punt staat verdrongen te worden door de geluidsfilm, er zijn veel belangen en ook veel voor- en tegenstanders.

Uiteindelijk wordt het Gereon steeds meer duidelijk in welke hoek hij het zoeken moet, maar vergeet telkens dat hij onderdeel uit maakt van een team, en gedraagt zich steeds meer als einzelganger, bovendien heeft hij een paar collega's, waaronder zijn directe chef, die hem niet bepaald mogen.

Een lekkere goed leesbare thriller, die zich afspeelt in Berlijn van eind jaren 20, het boek kan op zich als gelezen worden als apart boek, maar het is toch wel handig als je eerst het eerste deel leest in de reeks van Rath, daar wordt nogal eens naar verwezen.

Meer recensies van Elbert Grift