Hebzucht

Elbert Grift 24 februari 2026
Ellie heeft sinds kort Matador ontdekt, een beleggingsorgaan, ze komt erachter da.t ze met een bepaald aandeel veel geld kan verdienen, op dat moment duikt een oude vriendin Freya met geldzorgen op aan wie ze de informatie deelt.
Het loopt al snel uit de hand, het aandeel stijgt en stijgt, Freya waant zichzelf een beleggingsdeskundige en weet veel vrouwen te overtuigen te investeren in een bepaald wijnaandeel.
Je zou verwachten dat je dan lekker achterover kan liggen en kijken wanneer je weer moet verkopen, maar nee met het stijgen neemt de stress toe, niet alleen bij Ellie en Freya, maar bijna bij alle vrouwen, dan breekt het moment aan dat het aandeel zijn hoogste punt heeft bereikt.
Ik vond het een verwarrend verhaal, vooral op het laatst ongeloofwaardig, maar wat bedoelt de schrijfster precies te zeggen?
Belleggen is gokken? Vriendschap is snel vergankelijk als er geld bij komt te kijken? Hebzucht is dodelijk? Sleur anderen niet mee in je ideen? of is het een mix van alles, het kon me in ieder geval maar matig boeien, of is deze, door sommigen bestempeld als intelligente roman, te hoog gegrepen voor me? dat kan ook natuurlijk, not my peace of cake in ieder geval, gauw verder

Meer recensies van Elbert Grift