Ghost Writer
Cormoran Strike en diens secretaresse Robin krijgen bezoek van een zekere Leonara Quine, die aangeeft dat haar man vermist is, in eerste instantie lijkt het niet serieus maar uiteindelijk wordt het een zaak.
Via aanwijzingen worden ze naar een huis geleid dat mede toebehoord aan de schrijver Owen Quine, degene die is vermist, en zo wordt de vermissing een gruwelijke moordzaak.
Heel langzaam schuift deze whodunit op naar de oplossing, Koekoeksjong was het eerste boek wat ik las van Galbraith en zo weet je dat de stijl van niet al te hoog tempo is.
Breed uitwaaierend in lekker leesbare schrift kabbelt het boek naar een einde dat ik niet zag aankomen, kenmerk van een bovenmaatse thriller, sommige lezers zullen het te langzaam vinden gaan, ik vind dat juist wel prettig, niet dat ik gelijk weer een boek van deze auteur pak, maar volgend jaar misschien wel weer, ik heb me er wel degelijk mee vermaakt.