Machtswellust

Elbert Grift 07 november 2025
Laat maar is het eerste boek van het kwartet boeken dat gebundeld op de markt is gebracht onder de naam de Patrick Melrose romans.
Ik heb voor mezelf besloten de boeken apart te lezen en apart te recenseren.
Het boek gaat over een stelletje upperclas figuren die het leven niet zo serieus nemen, alles is hun tenslotte aan komen waaien, 1 van de bevriende stellen is het echtpaar David en Eleanor Melrose, dat allang op elkaar is uitgekeken nadat zoon Patrick ter wereld is gekomen als gevolg van een verkrachting, let wel in een verkrachting binnen het huwelijk.
Decantenter kan het bijna niet, 1 van de vrienden heeft zich een stel polo paarden aangeschaft in Calcutta om de blitz te maken, maar hij heeft de paarden nog niet van dichtbij gezien, pure machtswellust dus.
Het boek druipt van het cynisme en sarcasme en ik moet zeggen dat is wel aan mij besteed oftewel ik heb erg genoten van de dunne binnenkomer als eersteling van de drie romans die nog volgen om de Patrick Melrose romans te compelementeren.

Meer recensies van Elbert Grift

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.