Als een tekenbeet maar dan erger

Elbert Grift 07 september 2025
Sandra, de hoofdpersoon is onlangs van partner geswitched en leeft nu met Thomas, ze is docente kunst en bevindt zich in het toneelwerk als Evy op haar pad komt.
Evy is enorm getalenteerd en blijkt al snel van grote waarde voor Sandra, maar langzaam maar zeker vertoont Evy claimgedrag, ze deelt alle misère (anorexia, zieke oma en een vervelend verleden) met Sandra en vertrouwt haar alles toe, Sandra is haar vertrouwenspersoon en de moeder die niet meer in beeld is.
Thomas heeft het al snel door dat er iets niet klopt aan Evy, maar moet rekenen op onbegrip van zijn partner, totdat Sandra er zelf achter komt en dat is veel en veel te laat.
Net zoals Evy onder de huid van Sandra kruipt dit boek onder de huid van de lezer, het is spannend, je nekharen staan voortdurend overeind, het is misschien geen hoogstaande literatuur, maar ik vond het erg goed in de opbouw, de lezer wordt 1 met het slachtoffer, het leest als een trein en je zit gedurig met een brok in je keel van woede, maar net zoals Sandra zullen vele slachtoffers van stalking zich ongehoord voelen en daarom is dit de titel van het boek, erg goed boek, een psychologische thriller van de bovenste plank, al heeft de uitgever op het boek 'een spannende roman" aan laten brengen, hoe je het ook wilt noemen, dit is een dikke aanrader.

Meer recensies van Elbert Grift