De klim naar het onbekende

Elbert Grift 28 september 2025
Hoofdpersoon is Ema Somerman, die haar heil heeft gevonden in Oslo waar ze in een team terechtkomt dat zich bezig houdt met deepfake filmpjes die zich openbaren op allerlei gebied, zoals sex en politiek en misdaad, ze worden snel succesvol.
In haar dagelijks leven wisselt ze haar baan af met boulderen (klimmen) en leert zo Mats kennen waar ze een relatie mee krijgt.
Kort nadat haar moeder is overleden keert ze terug naar Rotterdam waar de politie haar vader heeft gevonden die al sinds haar jeugd plotseling was verdwenen en nu kennelijk weer is opgeduikeld.
10 Jaar later (2035) blijkt ook dit bezoek tot een bijzondere verdwijning te leiden.
Het boek heeft me maar weinig kunnen boeien, de wereld waarin het zich afspeelt trekt me totaal niet zowel op zakelijk als sportgebied, ik vond het niet spannend bij tijd en wijle verwarrend maar sowieso niets wat mij ook meer enigszins kon boeien, 2 sterren voor de moeite maar dan zit ik aan de hoge kant.

Meer recensies van Elbert Grift

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!