Donker Antwerpen

Elbert Grift Elbert Grift
22 mrt 2026

Ronny is de persoon waar het omdraait, een ex-schilder die is afgedaald naar de achterbuurten van Antwerpen, waar hij zich in leven houdt met kleine criminaliteit zoals stelen van airbags.
Hij ontmoet de mensen die in hetzelfde leven verzeild zijn geraakt in de kroeg het Nachtlicht, hij wordt bevriend met een hoertje Nicky, die zwanger raakt maar niet van hem, toch voelt hij zich verantwoordelijk.
In het boek wordt een leven geschetst aan de onderkant van de samenleving in dit geval in het Belgische leven.
In het begin moest ik best wennen aan de Vlaamse taal waarin het boek is uitgebracht, maar als je daar eenmaal aan gewend bent en het boek dichtslaat (spreekwoordelijk, ik las het via de e-reader), dan besef je dat een boek is vol zwartgallige humor waar vooral de somberheid en de uitzichtloosheid de boventoon voeren, dat wil niet zeggen dat er niet veel te lachen valt, dat is zeker wel het geval, ik heb me prima vermaakt, geen topper maar wel zeer vermakelijk en dat is voor de lezer prima toch?

Meer recensies van Elbert Grift