A.J. Kazinski

Artikelen 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Anders Rønnow Klarlund (1971) is een Deense regisseur, scenarioschrijver en auteur. Hij debuteerde met zijn roman De hengivne  (The affectionates) in 2009. Klarlund schreef en regisseerde onder andere andere de film Hvordan slipper vi af med de andre (How do we get rid of the others, 2007).

Jacob Weinreich (1972) is een Deense auteur en scenarioschrijver. Hij studeerde af aan de Deense filmschool als scriptschrijver en publiceerde in 2001 zijn eerste roman. Ook schreef hij een reeks boeken voor tieners, waaronder Kaptajn Blodskæg  (Captain Blood Beard, 2007).

De beide auteurs bundelden hun krachten en publiceerden onder de auteursnaam A.J. Kazinski in 2010 hun eerste thriller: Den sidste gode mand, dat in Nederlandse vertaling verscheen als De laatste goede man. Het duo startte hiermee een serie met de Deense politieman Niels Bentzon en astrofysicus Hannah Lund in de hoofdrollen. De filmrechten werden al snel verkocht aan Zentropa, de productiemaatschappij van onder anderen Lars von Trier. In 2012 volgde het tweede deel in de reeks: Søvnen og døden  (De slaap en de dood ).  In Denemarken verscheen in 2015 het derde deel, Den genfødte morder.

Beste boek

Meer over A.J. Kazinski

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic